print logo
Byens netværk

BIM Equity

juli 2014




Bedre processer med BIM
BIM Equity tilbyder BIM-rådgivning, BIM-services og forhandler BIM-teknologien, der gør det hele muligt. BIM indebærer, at alle faser - fra skitsering, projektering over realisering til drift og vedligehold - foregår via en ”intelligent” 3D-model.

Alle byggeriets parter kan optimere arbejdsgange, projektstyring og økonomi ved hjælp af BIM. Det handler om at udvikle et godt workflow mellem de forskellige faser og rådgivere, og BIM er således lige relevant for arkitekter, ingeniører, entreprenører, driftsfolk og ejendomsadministratorer.



”Hos BIM Equity arbejder vi på at gøre BIM til en god forretning, idet vi mener at BIM ganske enkelt skal kunne betale sig. Med en gennemtænkt BIM-strategi kombineret med en håndfast og målrettet implementering, kan enhver virksomhed opnå store fordele og udvidede muligheder for værdiskabelse gennem alle byggeriets faser”, forklarer Jonas N. Salih, managing director i BIM Equity.

BIM Equity har hjulpet BIG – Bjarke Ingels Group - med at udvikle en BIM-strategi, og med rådgivning fra BIM Equity kaster BIGs arkitekter sig nu over BIM-programmerne, samtidig med at deres R&D afdeling udvikler et skræddersyet BIM-workflow for skitsering med fokus på integration af Rhino, Grashopper og ArchiCAD.

Jakob Andreassen er BIM-manager hos BIG, og han mener ikke længere, at man alene kan satse på, at ét værktøj vil være det bedste til alle dele af et godt workflow for arkitekterne: ”Hvor vi for 4 år siden mente at alt skulle ind i ét BIM-program, er vi nu overbevist om, at der er mange specifikke værktøjer, der hver især løser specifikke delopgaver på den bedste måde. ArchiCAD er specialiseret til arkitekter, men kan kædes sammen med andre programmer, som eksempelvis ingeniørerne anvender til at udvikle modeller”.



Bilhuset SEMLER kigger p.t. på vigtighed i en systematisering af virksomhedens FM-processer og kører lige nu testfase sammen med BIM Equity som seriøs samarbejdspartner af BIM-baseret Facility Management system og digitalisering. SEMLER Gruppen, kendt for mærkerne Audi, VW, Seat, Skoda, Porsche og Lamborghini, ønsker at implementere BIMfm på gruppens ejendomsportefølje. Som et led i denne udvikling er de i samarbejde med BIM Equity gået igang med at opbygge BIM-modeller af ejendomsporteføljen med henblik på BIM-baseret drift i ArchiFM.

Samarbejde
Temaet for 2014 hos BIM Equity er samarbejde. Vi lancerer et nyt projektweb i Danmark, BIMcontact, og en helt ny og fuld skalérbar version af BIM Server, BIMcloud. Endelig introducerer vi BIMcollab, der er en helt ny kvalitets¬sikrings-portal, som gør det muligt at udveksle BIM-baserede fejl-rapporter mellem rådgiverne.

Derfor er vi medlem af Byens Netværk
”Jo bedre samarbejdet i byggeriet fungerer, jo bedre bliver bygningerne. Via Byens Netværk kan vi dele vores viden med relevante aktører indenfor byggeriet og får samtidig et langt større indblik i, hvor problemerne ligger hos rådgivere, entreprenører, bygherrer og driftsherrer. Sammen kan vi arbejde os frem til et optimalt workflow, der gælder alle byggeriets faser. Resultatet er bedre processer, bedre byggerier og bedre økonomi for alle parter”, pointerer Jonas N. Salih.

Læs mere på http://bimequity.dk

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk