print logo
Byens netværk

VGLCPH

februar 2011



VGLCPH tager udgangspunkt i stedet og dets kontekst for at kommunikere og skabe bæredygtig arkitektur - kontekst forstået som kultur, tradition, geografi, klima - tilsat den nødvendige kreativitet og innovation for at opnå nutidighed.

VGLCPH bygger bro mellem hard core miljøfaglighed og kvalitativ arkitektonisk formgivning. Primære arbejdsområder er kursusudvikling og gennemførelse, procesfacilitering, og udviklingsprojekter.

AKTUELLE PROJEKTER

A+E:3D


A+E:3D på skærmen

A+E:3D bliver et analyse- og dialogværktøj for arkitekter, der kan håndtere forskellige parametre med betydning for energiforbruget i det indledende arbejde med udvikling af løsningsmodeller for energioptimeret nybygning og ombygning og relatere det til Bygningsreglementets bestemmelser.

A+E:3D udvikles i en projektgruppe, der består af VGLCPH (projektleder), Interactive Lab Production, SBi, Henning Larsen Architects, Esbensen og Akademisk Arkitektforening. Spilteknologi og storytelling er elementer i udviklingsprocessen for at sikre mulighed for enkel håndtering af såvel enkle som komplekse bygningsmodeller, og levere hurtig feedback og resultater til den skitserende arkitekt. A+E:3D bliver tilgængelig i betaversion i foråret 2011. Den færdige release af A+E:3D kommer i 2012.

Arkitektur + Energi – kursusudvikling og gennemførelse


A+E Kursus hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter

VGLCPH er projektleder for kursusforløbet, Arkitektur + Energi, som gennemføres i regi af Akademisk Arkitektforening og DANSKE ARK. De fire kursustilbud i forløbet hedder ‘A+E Basis Forudsætninger’, ‘A+E I Arbejdsmetoder’, ‘A+E II Værktøjer’, og ‘A+E Workshop Case’.

Kurserne kan følges som enkeltstående kurser i Akademisk Arkitektforening eller gennemføres som
firmakurser i en arkitektvirksomhed. I løbet af 2010 har der været afholdt 47 kurser. Knap 300 arkitekter har deltaget i de 47 kurser. I løbet af foråret 2011 gennemføres for første gang to nye moduler:

A+E lll - Materialer
A+E lV Digital modellering

BOLIG+ - Procesfacilitering


BOLIG+ etageboliger i Aalborg (Team+)

BOLIG+ er visionen om en god bolig, en smuk, funktionel og rumligt inspirerende bolig som er karakteriseret ved BOLIG+ dogmerne:


BOLIG+ generation 1 er under udvikling som etageboligbyggeri og skal gennemføres i Aalborg. VGLCPH udgør den ene halvdel af projektledelsen bag BOLIG+.

Baggrund
VGLCPH blev etableret i 2004 og er en arkitekt- og konsulentvirksomhed, som ejes af arkitekt MAA Vibeke Grupe Larsen. Vibeke Grupe Larsen er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.

VGLCPH er specialiseret i miljørigtig projektering, byøkologi og bæredygtighed og har særlige kompetencer indenfor facilitering, formidling, research, formgivning og projektering af bæredygtigt byggeri, samt værktøjsudvikling. VGLCPH samarbejder i netværk med organisationer og andre virksomheder, som projektleder og/eller som partner.


Derfor er VGLCPH medlem af Byens Netværk
VGLCPH er med i Byens Netværk for at bidrage til og nyde godt af den nødvendige og inspirerende dialog om udvikling af fremtidens bærdygtige samfund, som foregår i netværket.

BOGL marts 2024

footer image byens netværk