print logo
Byens netværk

Margarethagaarden



Fotoreportage

Tag med til Hornbæk og oplev resultatet af renoverings- og ombygningsprojektet på døgninstitutionen Margarethagaarden. Den fredede hovedbygning er totaltrenoveret og de nye sidefløje, opført som passivhuse, falder naturligt ind i de grønne omgivelser.

Margarethagaarden var i sin tid en gave fra Prinsesse Margaretha - et kystsanatorie til kirtelsvage børn, som det blev kaldt i 1921 da bygningen stod færdig. En unik og smukt proportioneret bygning, placeret på et meget specielt sted, nord for strandvejen ud mod vandet i det beskyttede område i klitplantagen vest for Hornbæk. Stedet har de seneste mange år fungeret som en nærværende og indlevende døgninstitution for belastede unge.

Den fredede hovedbygning er nu blevet totalrenoveret og der er bygget nye boenheder til, der erstatter de tidligere nedslidte barakker. Disse nye boenheder er opført som passivhuse, verdens mest energieffektive byggekoncept, og skaber moderne, nutidige, sunde og indlevende rammer om stedets virke.



Bygningerne er designet med den meget unikke lokation for øje, beliggende midt i klitplantagen blot 100 m fra strandkanten, og har gennem en sensitiv formgivning og en nødvendig arkitektonisk indlevelse, der har taget sin inspiration i den omkringliggende natur og nærliggende strand, styrket oplevelsen af den unikke hovedbygning og stedets unikke karakter.

Boenhederne er formet efter sten fundet på stranden, og de valgte materialer vil med tiden gå i et med den omkringliggende nåleskov. Samtidig er facadernes struktur udformet i samhørighed med skovens lodrette linier. Bygningerne er tegnet for respektfuldt at høre hjemme, netop der. Indvendigt er der skabt indlevende rummeligheder og unikke lysindfald i et ekspressivt udtryk og indlevende legende formsprog, der overalt skaber tæt kontakt til skoven og naturen udenfor og vigtigst af alt, inspirerer, motiverer og støtter bygningernes unge beboere, børnene.
 



Program

  • 09:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 09:05
    Om Margarethagaarden og renoveringen v/ Lars Køhler, bjerg arkitektur
  • 09:30
    Rundvisning på byggepladsen
  • 10:30
    Netværk og forfriskninger
  • 11:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

29/10 2013 09:00 - 11:00

Adresse

Margarethagaarden Nordre Strandvej 450
3100 Hornbæk

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

29/10 2013 09:00 - 11:00

Adresse

Margarethagaarden Nordre Strandvej 450
3100 Hornbæk

Kontakt


footer image byens netværk