print logo
Byens netværk

Vilhelmsro Skole


Rendering: RUBOW

Fotoreportage

Vilhemsro har fået ny tosporet skole med multihal. Inspiration til skolens struktur er hentet fra det omgivende landskab af skov og eng. En syntese af små, genkendelige huse med en robust plangeometri, udgør tilsammen en spændende kompleksitet.

Umiddelbart efter dette arrangment besøger vi 78 nye ungdomsboliger i det nye campusområde i Hillerød. Du er meget velkommen til at deltage i begge arrangementer og på den måde få en hel eftermidag med fokus på institutions- og ungdomsboliger sammen med kolleger og samarbejdspartnere i branchen. Læs om arrangementet i Hillerød og tilmeld dig her.

Byens Netværk besøger Vilhemsro Skole, som er tegnet af RUBOW arkitekter og udført i totalentreprise af GVL for Fredensborg Kommune.

Hør Susanne Hansen, partner i RUBOW, fortælle om ideen til skolen her.

De enkelte skolehuse fremstår som ”træer” i skoven med grove værksteder i stuen i direkte tilknytning til skovbunden, og fordybelse og koncentration på 1. sal i nicher og kroge med udsyn til trækronerne. Som i skoven, giver det at befinde sig oppe eller nede en særlig oplevelse og de enkelte skolehuse er alle konstrueret efter et principielt snit som minder om den måde skovens træer vokser op ad skovbunden. Overetagen er en åben filigranagtig trækonstruktion med huler og nicher og med kig til himmel eller trækroner. Alle skolens huse sammenbindes i øvre niveau af lette glasbroer. Musikhus og Eksperimentarium placeres som gæster på engen med plads til larm, aktivitet og store eksperimenter.

Vilhelmsro skole opfylder kravene til lavenergi klasse 1 og har samtidig en høj biofaktor. De bæredygtige tiltag er gjort synlige i projektet, bl.a. ved anvendelse af grønne tage og solcelleprismer, rumlig udnyttelse af de dybe huller i de velisolerede facader, udnyttelse af løvtræernes skyggedannelser som solafskærmning, udnyttelse af skovens læ-zoner, samt anvendelse af jordens varme og vindens kraft i engens åbne landskabsrum.

Fakta:
Størrelse: 8.900 m²
Bygherre: Fredensborg Kommune
Lokalitet: Vilhelmsro, Fredensborg
Entrepriseform: Totalentreprise 1.præmie i indbudt konkurrence
Totalentreprenør: GVL Entreprise A/S
Arkitekt: RUBOW arkitekter A/S
Ingeniører: Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniørfirma
Landskabsarkitekt: Lassen Landskab A/S


Billede: RUBOW

Ungdomsboliger i Stationszonen i Hillerød
Senere samme dag besøger vi sammen med ZeSo Architects, de nye ungdomsboliger i stationszonen i Hillerød, som er de første boliger der opføres i forbindelse med det såkaldte Hillerød Campus.

Du er meget velkommen til at deltage i begge arrangementer og på den måde få en hel eftermiddag med fokus på institutions- og ungdomsboliger sammen med kolleger og samarbejdspartnere i branchen. Læs om ungdomsboligerne i Hillerød og tilmeld dig her.
 



Program

  • 14:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:05
    Rundsvisning på Vilhelmsro Skoles inde- og udearealer med forskellige nedslag v/ RUBOW Arkitekter og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma
  • 15:10
    RUBOW Arkitekter byder på en lille forfriskning
  • 15:30
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

19/09 2013 14:00 - 15:30

Adresse

Vilhelmsro Skole Humlebækvej 10
3480 Fredensborg

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

19/09 2013 14:00 - 15:30

Adresse

Vilhelmsro Skole Humlebækvej 10
3480 Fredensborg

Kontakt


footer image byens netværk