print logo
Byens netværk

Handicaporganisationernes Hus



Fotoreportage

I Handicaporganisationernes Hus går innovative løsninger og best practices op i en højere enhed. Det unikke byggeri har realiseret visionen om en tilgængelig kontorarbejdsplads, hvor alle kan fungere optimalt uafhængigt af handicap.

Med Handicaporganisationernes Hus har Danmark fået både verdens mest tilgængelige bygning og en stærk dynamo for handicapsagen. Her er 23 selvstændige organisationer flyttet sammen for at udfordre, inspirere og støtte hinanden i den fælles sag: At styrke den samlede indsats for at give Danmarks næsten 600.000 mennesker med handicap bedre mulighed for et liv på lige fod med andre borgere.
Byggeriet danner samtidig skole for en komplet integration af tilgængelighedshensyn i moderne kontorbyggeri - uden at det gør byggeriet dyrere og uden at gå på kompromis med dansk tradition for flot og funktionelt design.

Læring for livet
For at sikre det optimale resultat allierede Dansk Handicapforbund sig med førende eksperter i byggeri, brugerinvolvering og tilgængelighed, og gennemførte en nyskabende byggeproces, der aktivt har involveret de fremtidige brugere.

NIRAS har været rådgiver på projektet, og ifølge projektleder Kristoffer Sardemann lærte alle aktører for livet. ”Udfordringerne stod i kø. Vi gik mange gange rundt om os selv undervejs i projektet for at tilgodese alle handicaps på lige fod.” Til det arbejde trak rådgiverteamet bl.a. på brugergrupper, og de blev flere gange overrasket over modsatrettede ønsker. ”F.eks. troede jeg, at vi skulle prioritere lys langs gulvet, så brugerne kunne orientere sig. Men døve foretrækker ekstra lys i øjenhøjde, så de kan mundaflæse på afstand,” siger Kristoffer Sardemann.

Byggeriet høster mange roser for det gode samarbejde de forskellige aktører imellem, hvor samarbejdet på tværs af fag har fungeret i en partnerskabslignende model.



Fakta:
Bygherre: Danske Handicaporganisationer
Bygherrerådgiver: Gottlieb Paludan Arkitekter A/S, Mtre ApS, Rambøll Danmark A/S
Arkitekt: Cubo Arkitekter A/S, Tegnestuen Force4 I/S
Totalentreprenør: NCC Construction A/S
Ingeniør: Niras A/S
Andre aktører: Bo-Glas A/S, Woodfloor AS
Areal: 12.500 kvm
Byggesum: 202 mio. kr.
Byggeperiode: juni 2011 - november 2012
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05
    Velkommen til Handicaporganisationernes Hus v/ Jesper Boesen, No Barriers Advice
  • 15:15
    Ingeniørkunsten i huset v/ Peter Noyé, NIRAS
  • 15:30
    Rundvisning v/ Jesper Boesen og NIRAS
  • 16:30
    Netværk og forfriskninger
  • 17:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

12/06 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2
2630 Tåstrup

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

12/06 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2
2630 Tåstrup

Kontakt


footer image byens netværk