print logo
Byens netværk

Hemmelige steder: Rundvisning i Den Danske Frimurerordens Stamhus på Blegdamsvej II



Fotoreportage

Nu kan du igen komme med på rundvisning i Den Danske Frimurerordens Stamhus. Hør om frimurerisk arkitektur, Stamhuset og den færdige restaurering af den imponerende bygning.

Sidste gang Byens Netværk besøgte Den Dansk Frimurerordens Stamhus var i august 2012, hvor Gaihede var i gang med at restaurere bygningen. Denne gang skal vi se det færdige resultat.

Stamhuset blev oprindelig opført i perioden 1923 – 1927 af arkitekten Holger Rasmussen, som et markant udsagn i en brydningstid mellem ny og gammel arkitektur og teknisk kunnen.

Stamhuset er den største logebygning i det kontinentale Europa, og en fornem repræsentant for både frimurerisk arkitektur og tidstypisk byggeskik.

Vind, vejr og den hårde luftforurening i byen har givet en del slitage på Stamhusets facade. Gaihede har i 2012 udført en gennemgribende restaurering, herunder komplet nedhugning og ompudsning af facaden, støbning af fordakninger, udskiftning af vinduer til nye med koblede rammer, samt sålbænke og nedløb udført i kobber.

Den Danske Frimurerorden vil være værter ved en rundvisning indenfor med særligt øje på anvendelsen af bygningen og den frimureriske tradition. Efterfulgt af en rundtur udenfor, hvor der vil være rig lejlighed til at se anvendte materialer, metoder og teknikker.



Restaureringen er udført med Gaihede ingeniører og arkitekter som totalrådgiver og 3T Byggeentreprise som hovedentreprenør.
 



Program

  • 13:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 13:05
    Rundvisning udenfor v/ Gaihede
  • 13:30
    Rundvisning indenfor v/ Den Danske Frimurerorden
  • 14:45
    Forfriskninger og netværk
  • 15:15
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

08/05 2013 13:00 - 15:15

Adresse

Stamhuset, Blegdamsvej 23
2100 København Ø

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

08/05 2013 13:00 - 15:15

Adresse

Stamhuset, Blegdamsvej 23
2100 København Ø

Kontakt


footer image byens netværk