print logo
Byens netværk

Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København


Foto: Den Arktiske Ring, Zoologisk Have

Fotoreportage

Kom med til housewarming hos isbjørnene i Den Arkitiske Ring i Zoo København. Vi tager igen på besøg i isbjørnenes nye bolig - denne gang for at se det færdige byggeri.

I foråret 2012 besøgte Byens Netværk første gang Den Arktiske Ring, som på det tidspunkt var under konstruktion. Denne gang viser Arkitekterne Dall & Lindhardtsen os rundt i det færdige byggeri.

Den Arktiske Ring omfatter et samlet areal på ca. 3100m². Målet med byggeriet har først og fremmest været at skabe et nyt og bedre anlæg, der afspejler dyrenes naturlige levemåde i den arktiske natur. Landdelen er udformet som en tundrakyst med spredte klippestykker og på den grønne grænse omkring anlægget gror karakteristiske planter. Anlægget indeholder også et nordatlantisk fuglefjeld.

Fra indgangen ledes publikum ad et slynget rampeforløb med indkig til isbjørnenes landdel. Det første indendørs rum er Ishavet, hvor isbjørnene opleves under vand gennem et stort panoramakig. Derefter følger turen gennem akryltunnelen, hvor isbjørnene kan svømme hele vejen rundt om publikum.


Foto: Den Arktiske Ring, Zoologisk Have

At vælge byggematerialer i Zoo
Gennem de sidste 30 år har Dall & Lindhardtsen arbejdet for Zoologisk Have København. Tegnestuens værker i Zoo omfatter blandt mange andre abejunglen, børnezoo, næsehornshuset, savannestalden, girafhuset, flodhestehus og savannen.

Mette Seiding, Dall & Lindhardtsen vil blandt andet fortælle om det helt særlige ved at vælge byggematerialer til projekter i Zoo. Oveni de sædvanlige krav til materialer kommer en hel række overvejelser, der blandt andet omhandler slitage fra store publikumstal, sikkerhed for både dyr og mennesker og bæredygtighed. Derudover kommer spørgsmål og krav til materialer, som man ikke nødvendigvis kan vide svaret på på forhånd. Hvilken kraft leverer en isbjørn mod en glasrude f.eks.?
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Neyværk
  • 15:05
    Den Arktiske Ring, det særlige ved at bygge i Zoo - materialevalg og produkter v/Mette Seiding, projektleder og partner i Dall Lindhardtsen og Jens Erik Poulsen, projektleder/byggeleder på Den Arktiske Ring, afdelingsleder i Strunge Jensen Rådgivende inge
  • 15:30
    Rundvisning i Den Arktiske Ring
  • 16:30
    Netværk
  • 17:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/02 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Zoologisk Have Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

18/02 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Zoologisk Have Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


footer image byens netværk