print logo
Byens netværk

Center for Renhold


Foto: Center for Renhold, POLYFORM

Fotoreportage

Byens Netværk besøger Center for Renhold på Hauser Plads. Her er den gamle parkeringskælder under Hauser Plads udnyttet til at skabe nye pladskrævende kontorer og mandskabsfaciliteter uden at ‘skygge’ for den tætte middelalderby. I stedet for at bygge opad er der bygget nedad.

Center for Renhold huser de personer, som sørger for at København fremstår ren og indbydende hver dag året rundt. Kontorbyggeriet er et visionært og arkitektonisk eksempel på, at det er muligt at integrere moderne bæredygtig arkitektur med respekt for den gamle bydel, og samtidig også et eksempel på, hvordan der gennem nytænkning kan skabes muligheder og værdi i hverdagen.

POLYFORM har tegnet det nye hovedkontor til Center for Renhold. Centret blev indviet i midten af oktober 2011, og danner rammen for godt 100 daglige brugere.

Ved at sammentænke byggeriet med den frodige legeplads på Hauser Plads og udnytte den forhenværende parkeringskælder nedenunder, skabes der en helt ny type byggeri. Et landskabeligt kontorbyggeri uden vindturbulens, skygge- eller indsigtsgener.

For at få mest muligt dagslys i de nye kontorer og mandskabsfaciliteter er alle husets primære funktioner placeret rundt om et åbent gårdrum. Atriummets bløde former maksimerer lysindtaget i byggeriet og er samtidigt med til at definere de unikke og attraktive rumligheder såvel inde som ude. Ved hjælp af den utraditionelle organisering af funktioner og sammentænkningen med landskabet er det lykkedes at skabe et yderst attraktivt kontor og arbejdsmiljø.

Center for Renhold ved Københavns Kommune er tegnet i samarbejde med den hollandske tegnestue Karres en Brands, og under det fælles navn KBP.EU.

Købmagergade, Hauser Plads og Kultovet
På arrangementet kan du også se og høre mere om fornyelsen af Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet, der har fået et tiltrængt løft. Når fornyelsen er færdig, vil Købmagergade forbinde området med et nyt smukt tæppe af granitsten, Hauser Plads får en ny grøn legeplads og Kultorvet får nye træer, bænke og en fontæne.
 



Program

  • 16:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:05
    Rundtur på Kultorvet, Købmagergade og Hauser Plads v/ Jonas Sangberg, POLYFORM
  • 17:00
    Rundvisning i Center for Renhold v/ Jonas Sangberg, POLYFORM
  • 17:40
    Netværk og forfriskninger
  • 18:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/12 2012 16:00 - 18:00

Adresse

Center for Renhold Hauser Plads 5
1127 København K

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

04/12 2012 16:00 - 18:00

Adresse

Center for Renhold Hauser Plads 5
1127 København K

Kontakt


footer image byens netværk