print logo
Byens netværk

Troldtekt A/S

marts 2017


 

Hos Troldtekt A/S betragter vi akustisk komfort og sundt indeklima som centrale elementer i god arkitektur.

Siden 1935 har vi produceret Troldtekt akustikplader af naturens egne materialer: Træ og cement. Vi designer, udvikler og fabrikerer pladerne i Danmark – af lokale materialer og under moderne, miljøskånsomme forhold.

God akustik i alle typer byggeri
Troldtekt akustik er i dag en af de førende og foretrukne løsninger til at skabe et godt lydmiljø. Vores plader beklæder lofter og vægge i kontorer, erhvervsbyggerier, skoler, institutioner, kultursteder, sportscentre, svømmehaller og private boliger. Ikke bare i Danmark, men også på eksportmarkederne, hvor vi – blandt andet via nye datterselskaber i Hamborg og Malmø – har øget vores fokus i de seneste år.
 


Først efter indflytningen i deres nye lejlighed på Frederiksberg opdagede Andreas og familien den dårlige akustik – et stort problem for især Andreas, der lider af høretab. Se hvordan Troldtekt-løsninger nu har givet ro i hjemmet.

Bæredygtig forretningsstrategi
Troldtekts forretningsstrategi er baseret på Cradle to Cradle-visionen om at skabe sunde produkter, der er til gavn for mennesker og miljø og kan indgå i naturens kredsløb uden spild af ressourcer. Hele produktpaletten af Troldtekt er Cradle to Cradle certificeret i kategorien sølv. Certificeringen har vi blandt andet opnået, fordi vores produkter ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som kompost.


Gutterne bag Nørrebro-bryggeriet ’To Øl’ har på deres brygpub ’BRUS’ monteret Troldtekt for at sikre god akustik. De endte med at blive så begejstrede for materialet, at Troldtekt strukturen nu har stået model til etiketten på deres øl ”My Sour Pils”.

Nemt for rådgiverne
Det skal være nemt for arkitekter og andre rådgivere at tænke bæredygtighed og god akustik ind i byggeriet – allerede på tegnebrættet. Derfor stiller vi eksempelvis en avanceret akustikberegner til rådighed på vores hjemmeside. En række miljøcertificeringer dokumenterer Troldtekts bæredygtighed, og Troldtekt bidrager med point til bygningscertificeringerne DGNB, LEED og BREEAM. Sammen med Rambøll har vi til auditors udarbejdet dokumentationspakker til de forskellige bygningscertificeringer.


Kontorbygningen Turbinehuset er DGNB guld-certificeret og dermed bæredygtig på mange niveauer.

Derfor er vi medlem af Byens Netværk
Vi vil være med til at sætte nye standarder inden for bæredygtighed, og derfor er det vigtigt, at vi ved, hvad der optager hele byggeriets værdikæde. Det får vi mulighed for som medlem af Byens Netværk, hvor vi kan netværke og erfaringsudveksle med branchekolleger fra hele byggeriets værdikæde.

Kontaktperson
Peer Leth
Adm. direktør
ple@troldtekt.dk
Telefon: 8747 8100

Læs mere på www.troldtekt.dk
 

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk