print logo
Byens netværk

DOME OF VISIONS

marts 2014




København får 2. april en ny udestue, et mødested, en arkitektonisk sjældenhed og et godt bud på, hvad bæredygtig byudvikling kan være i praksis. Den transparente kuppel, Dome of Visions, siger velkommen til hele byen!


Foto: Søren Aagaard

Det sker på Søren Kierkegaards Plads, klods op ad Den Sorte Diamant og Det Kongelige Bibliotek, midt imellem Knippelsbro og Langebro og det efterhånden ganske synlige Bryghusprojekt.

Havnefronten i København får med Dome of Visions en noget anderledes lillebror, der frem til foråret 2015 byder sig til som forsamlingshus, diskussionsforum, mødested (og tingsted), scene, konferencelokale, galleri, koncertrum og hvad du ellers kan finde på.


Figur: Tejlgaard & Jepsen

Dome of Visions har fra første færd haft højt til loftet. Lige knap 11 meter. I foråret 2013 stod domen på Krøyers Plads på Christianshavn, og hele sommeren og frem til slutningen af oktober sidste år lyste Dome of Visions op på havnekajen i Aarhus i den visionære, nye bydel, Aarhus Ø.


Foto: Søren Aagaard

- Det vil være ideelt, hvis Dome of Visions bliver brugt aktivt i dialogen om byernes fremtid. Alle er jo efterhånden enige om, at store byer kommer til at spille den vigtigste rolle i samfundsudviklingen de næste mange år, siger Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC og primus motor i Dome of Visions.

- Jeg forestiller mig, at domen kan huse debatter og konferencer om, hvordan vi fx i storbyerne i Skandinavien bedst muligt går ind i arbejdet med grøn omstilling. Aarhus er for mig at se en af flere gode inspirationskilder i den forbindelse, og for NCC er det vigtigt, at vi bliver klogere på, hvad de offentlige bygherrer forventer af os, lyder det fra Martin Manthorpe.


Foto: NXT

Han ser gerne, at byplanlæggere, græsrødder, politikere og andre ildsjæle fra hele Europa lægger vejen forbi Søren Kierkegaards Plads.
- Dome of Visions er jo netop kendetegnet ved, at vi lægger hus til debatter, der orienterer sig mod fremtiden. Og de udfordringer, EU-landene står over for, kalder på, at vi mere og mere samarbejder på utraditionel vis. Forhåbentlig kan domen inspirere til den type samarbejde, siger Martin Manthorpe.

Dome of Visions har i forbindelse med det et år lange ophold på Søren Kierkegaards Plads valgt tre samarbejdspartnere: Det Kongelige Bibliotek, Dansk Arkitektur Center (DAC) og Københavns Kommune (Sharing Copenhagen).

Mere info på www.domeofvisions.dk plus eventuelle andre formalia.

Derfor er NCC medlem af Byens Netværk
Som en af Nordeuropas førende by- og ejendomsudviklere indenfor bygge- og anlægsbranchen finder NCC det helt naturligt at være et aktivt medlem af Byens Netværk. På adskillige områder har NCC medarbejdere, som på meget forskellig vis arbejder med bl.a. byudvikling, bæredygtighed, nybyggeri, produktion, bygbarhed og renovering. Gennem virksomhedens medlemskab får medarbejderne mulighed for at involvere sig i det pulserende netværk.


Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk