print logo
Byens netværk

Reklamefirmaet Helle

november 2012





Legestue med takt, tone og masser af erfaring

Rentemestervej blev udråbt til at blive det nye kreative omdrejningspunkt i NV. Men så kom krisen og satte en stopper for udviklingen. På ydersiden i hvert fald. For hvis du træder indenfor i nr. 80, møder du sprudlende kreativitet og fire engagerede kvinder, der skaber grafiske oplevelser, hvor de kan komme til det.

To ud af fire er ikke hjemme. En er ude og dekorere en bloddonor bil, og en anden er ude at tage mål til en julestue. Men Helle og Birgitte tager imod i de lyse lokaler, der er fyldt med inspiration og folieruller i alle regnbuens farver. Egentlig startede Reklamefirmaet Helle med at designe skilte, men det er 20 år og mange gode erfaringer siden.
- Ud over skilte og facadebogstaver har vi specialiseret os i dekoration og udsmykning med bl.a. folier og print i alle størrelser. Det er spændende materialer, og det giver en verden af muligheder, uanset om det er biler, vi dekorerer eller f.eks. Storm P Museet, hvor vi var med til at renovere hele huset med foliedekorationer, fortæller Helle Conradsen, der er direktør, inspirator, kreatør og en hel masse mere.


For NCC er folieprint blevet en naturlig del af udsmykningen, fordi det er en elegant og inspirerende måde at fortælle om deres stærke værdier på.

Til stort og småt, ude og inde
Der er gang i mange projekter, for firmaet er både kreativt værksted og produktionsvirksomhed. Det kreative handler om at få gode idéer, mens produktionen handler om af få økonomi, kvalitet og deadlines til at matche. De kan stort set producere alt inhouse, og det er en fordel.
- Ligegyldigt hvor stor eller lille opgaven er, så er der én fællesnævner: Kvaliteten. Opgaverne stiller forskellige krav til holdbarhed og slidtage, og når vi selv producerer, kan vi afprøve flere muligheder. Det er mange gange den proces, der skaber de bedste resultater, fortæller Birgitte, der er grafisk designer.

Mens der bliver farvejusteret på et storprint til DGI-byens foyer fortæller Helle om Tivoli Hotellets kulørte lamper, der var et af de mere krævende projekter.
- For at skabe den helt rigtige stemning skulle noget folie være transparent og andet funkle som guld. Det krævede et utal af prøver, før vi selv var tilfredse, og Tivolis arkitekt kunne se sin drøm realiseret i de 72 kg tunge kugler.


For at give Tivoli Hotellets elegante lamper det rigtige udtryk krævede det fire forskellige indfarvede folier, en guldfolie og en dækkende hvid.

Fra grå vægge til personlig kunst
Helle er ofte underleverandør til store byggeprojekter, hvor de selv designer eller følger en fastlagt stil fra en arkitekt. F.eks. har de været med til at dekorere NCCs hovedkvarter med transparente print af byggeprojekter, og de står også bag det 45 m2 store træ, der pryder Domeas hall i Taastrup.


Det imponerende træ i Domeas hall måler 45 m2. Det er sat sammen af 45 stykker folie, og det tog Helle & Co 14 timer at montere træet fra rod til top.


Joe & the Juice vil gerne skabe opmærksomhed i bybilledet, men ikke lukke lyset ude af caféerne. Derfor er de flotte logoer lavet i et transparent look.

- Vi elsker at lege med farver og stemninger, og vores drøm er at udsmykke endnu flere kontorbygninger. Der er så mange spændende muligheder for at gøre kedelige arbejdspladser til levende kunstværker, og det er sjovt og udfordrende at blive taget med på råd af arkitekter og tegnestuer. Det håber vi, at vi bliver her i Byens Netværk, siger Helle.

Og det er der mange gode grunde til. Bl.a. de 20 års erfaring, den udprægede kvalitetssans, det moderne udstyr - og så selvfølgelig de inspirerende og kreative fire kvinder.

www.helle-as.dk

Tekst af Søren Bach Kristensen

BOGL marts 2024

footer image byens netværk