print logo
Byens netværk

E. Pihl & Søn A.S.

maj 2012



Glæden ved at skabe
Indtil for ca. 15 år siden var E. Pihl & Søn A.S. bedst kendt som anlægsentreprenøren, der gjorde sig i betonkonstruktioner, men opførelsen af en række kulturhus-, undervisnings- og domicilbyggerier har øget kendskabet til Pihls byggeaktiviteter. Pihl dækker i øvrigt det meste af paletten på bygge- og anlægsområdet og udfører bl.a. bro- og tunnelbyggeri, havneanlæg, vandkraftværker og vindmøller, teknik- og miljøopgaver, nybyggeri og renovering. Med hovedkontor i Kgs. Lyngby og afdelingskontor i Østjylland dækker vi hele landet og har desuden datterselskaber i flere lande.


Pihl opfører i øjeblikket FN-Byen i København (Campus 1). Et byggeri på 45.000m2, tegnet af 3XN. Luftfotoet viser etape 1. Pihl skal også opføre etape 2, som fuldender byggeriet

Moderne virksomhed med traditioner
Det hele begyndte med Lauritz Emil Pihl, der i 1887 etablerede sig som selvstændig murermester i København. Sammen med sin søn opbyggede han en af Hovedstadens velrenommerede murermestervirksomheder, der bl.a. opførte den svenske Gustavskyrkan ved Kastellet i København. Efter krigen købte civilingeniør Kay Langvad halvdelen af virksomheden; og sideløbende med byggeopgaverne lagde han grundstenen til den internationale entreprenørvirksomhed, som sønnen, Søren Langvad, har ført videre.
I dag er Pihl en af Danmarks ledende entreprenørvirksomheder, og selvom Pihl er en moderne virksomhed, der anvender ny teknologi og nye metoder, har vi formået at værne om de gode håndværkstraditioner. Traditionerne er ført videre fra håndværker til håndværker i Pihls egen håndværksafdeling, der udfører både murer-, tømrer-, snedker-, smede- og maleropgaver samt renovering af boliger og kontorer, både på Pihls egne projekter og for eksterne kunder, og ofte i samarbejde med vore in-house projekterings- og designeksperter.


Changuinola Hydropower Plant. Opførelse af vandkraftværk, tilkørselsveje m.v. ved Changuinola floden i Panama, ca. 500 meter vest for Panama City

Fra Operaen og Øresundstunnel til spildevandsanlæg i Kgs. Lyngby
Pihl bygger det meste, lige fra Operaen og Øresundstunnelen til spildevandsanlæg i Lyngby, og uanset projektets størrelse og X-factor har vi fokus på kvalitet og levering. En af vore styrker er evnen til at sætte det rette hold til opgaven og styre den sikkert i mål. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde med bygherre, rådgivere og underentreprenører giver det bedste resultat, og Pihl er ofte med i projekternes tidligste faser, hvor parterne ved at forene deres forskellige ekspertiser kan optimere projektet. Tidlig inddragelse af den udførende entreprenør har den fordel, at der kan tages højde for mange af de udfordringer, der opstår undervejs i den senere byggeproces, så man undgår tilretninger og forsinkelser i byggeriet. Blandt vore igangværende projekter er så forskellige opgaver som renovering af Nørreport Station og opførelse af FN-Byen og Navitas – byggerier med fokus på miljø og energi; og vi ser frem til også i fremtiden at bidrage til udviklingen af mere bæredygtigt byggeri.


Novo Nordisk’ kursus- og konferencecenter ”Favrholm” i Hillerød. Ombygning af en fredet ejendom og opførelse af to nye længer. SeARCH bv, NL og JJW Arkitekter A/S

Derfor er vi medlem af Byens Netværk
Pihl ser Byens Netværk som en god mulighed for at vedligeholde og udbygge det gode samarbejde, vi har med arkitekter, kolleger, bygherrer og andre samarbejdspartnere, der deler glæden ved at skabe.

www.pihl-as.dk

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk