print logo
Byens netværk

Toft Kobber & Facade

januar 2012



I 25 år har vi udført tagarbejder. Lige fra skifer, aluminium, zink, bly, stålplader og kobber. Efterhånden som årene er gået, er vi blevet mere specialiseret på kobberarbejder inden for den gamle dæknings metode.

Når man arbejder med håndværk, der bør bestå i 100 år, får man udfordringer hele vejen rundt. Lige fra taget og konstruktionen under kobberen til planlægningen, overholdelse af kvalitetskravene, arbejdsmiljøet, tidsplanen og økonomien.

Metropolkuplen på Strøget, Frederiksberggade 16, som vi lige har afsluttet, gik som forventet. Dette skyldes blandt andet det tætte sammenspil mellem bygherre Unipension, Erik Møller Arkitekter og os.

Undertaget på Metropolkuplen blev udskiftet, af en meget dygtig snedkermester, som bestemt gjorde vores arbejde nemmere efterfølgende. Det smukke arbejde kan ses nedenfor.



Når kobberen skal monteres, er det vigtigt i vores arbejdsprocesser, at tingene bliver gjort på den håndværksmæssige rigtige måde. I selve processen med at demontere kobberen, er det kobbersvendene, sammen med undertegnede, som demonterer kobberen, for at afdække samlings- og lægningsmetoder. Samtidig søges efter svaghederne i den foregående oplægning, så at vi sikrer det gode håndværk kan gentages, og at eventuelle fejl luses ud, så det står i de 100 år det bør og skal. Kuplen her blev bygget i 1912. Anton Sophus Rosen var arkitekten som tegnede bygningen.



På ovenstående billede ses de mange små detaljer og hvordan det er lykkedes at få kobberen til at følge buerne.

I firmaet har vi den holdning, at fordi kobber er noget der skal slåes på med en hammer, behøver det ikke at være bulet. Det betyder at udfordringerne nogle gange står i kø, men de bliver løst. Det at kunne præstere noget unikt betyder meget hos os.

Nedenfor det endelige resultat af Metropol Kuplen på Strøget netop afsluttet i november 2011.



Det er på 25 år blevet til rigtigt mange tage i hele Danmark, og vi prøver hver dag at gøre vores bedste og lære endnu mere.
Kilden til vores succes, er at vi vil og kan det gode håndværk, sammen med kompetente bygherre og rådgivere, som ligeledes vil og kan det gode håndværk.

Næste kobbertag sag er Marienlyst Slot sammen med Orbicon og arkitekt Bente Lange.

For en mere uddybende historie om vores firma og byggerier kan I besøge vores hjemmeside www.toftkobber.dk

Hvorfor medlem af Byens Netværk
I Byens Netværk har vi mange samarbejdspartnere, gamle som nye. Her mødes vi jævnligt under hyggelige og lærerige omgivelser. Endvidere er Byen Netværk et dynamisk forum for mennesker, som gerne vil følge med tiden og være opdateret

BOGL marts 2024

footer image byens netværk