print logo
Byens netværk

Musicon

juli 2011






Musicon – et kreativt byområde i Roskilde
En tidligere betonfabrik på 250.000 m2 danner rammen om Musicon. Bydelens kontor, Musicon-sekretariatet, samarbejder med interesserede kultur- og erhversaktører om at give de eksisterende bygninger nyt liv.

Samtidig skal der bygges nyt. Målet er 650 boliger og byggerier, der kan rumme 2.000 nye arbejdspladser. Sekretariatet varetager dialogen med investorer og projektudviklere om nybyggerierne.



Musicon i dag
I 2008 var der fire. I dag er der 29 grupper af aktører på Musicon, herunder kreative virksomheder, et danseteater, kunstnerværksteder, skatehal, ungdomsboliger, koncertfaciliteter og øvelokaler.

Bydelen vokser hele tiden, og nye projekter er på vej. Et nyt parkområde, kreative familieboliger, digital legeplads, en bro over motorvejen til festivalpladsen og ikke mindst Danmarks kommende rockmuseum.

Sidste år var der over 60 arrangementer som fx koncerter, danseforestillinger, børneteater, debatarrangementer, foredrag, workshops, computerspilturnering, foto- og kunstudstillinger, skate-opvisning, fredagscaféer, gadefest mm.



Musicon om 20 år
Roskilde Kommune ønsker at skabe en bydel, som styrker byens muligheder indenfor det oplevelsesøkonomiske område. Når Musicon er færdigudviklet om 15-20 år, vil det være en bydel med et levende bymiljø, ungdoms- og familieboliger og omkring 2.000 arbejdspladser indenfor kulturerhverv.

Hvorfor medlem af Byens Netværk?
Musicon er et byområde, der skal udvikles over de næste mange år. Vi har brug for at etablere et godt netværk med den branche, der skal være med til at skabe bydelen. Byens Netværk giver os samtidig indsigt i byudviklingen andre steder, hvilket giver god og nødvendig inspiration.

www.musicon.dk

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk