print logo
Byens netværk

By, borgere og bæredygtighed


Dome of Visions, foto: Anya Adores

Fotoreportage
Præsentation: Lanceringen af en ny uddannelse indenfor bæredygtig byudvikling v/Dr. Luise Noring, Ph.D., CIEL (Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab), CBS
Præsentation: Liveable cities - København som verdens førende v/ Jonathan A. Leonardsen, Consultant, Growth, Economics and Planning, Rambøll
Præsentation: Society - People and Communities in Sustainable Urbanisation v/ Professor Can Seng Ooi, Ph.D., Center for Leisure and Culture Services Research, CBS

Hvordan kan vi sikre en bæredygtig udvikling af vores storbyer i fremtiden? Det sætter vi spot på, når vi sammen med CBS og Rambøll inviterer til debatarrangement i Dome of Visions.

Storbyer rundt om i verden oplever en enorm tilvækst og står derfor over for store udfordringer både nu og i fremtiden, for at kunne følge med udviklingen. Men samtidigt betyder det også et hidtil uset grundlag for initiativ og byudvikling. CBS og Rambøll har fokus på, hvordan vi kan imødekomme de udfordringer og muligheder, som byder sig indenfor bæredygtig byudvikling.

CBS har lavet en ny uddannelse med fokus på bæredygtig byudvikling; Sustainable Urbanisation – International Leadership Programme (SULP). Programmet er for professionelle og består af en række et-ugers moduler fra fem internationalt førende universiteter. Hvert universitet bidrager med deres unikke viden, som afspejler universitets kernekompetence og -viden. Således har SULP moduler indenfor samfund, byggeri, mobilitet, technologi og økonomi. På arrangementet får du en kort gennemgang af hovedemner indenfor bæredygtig byudvikling og Luise Noring fra CBS vil præsentere, hvordan de valgte universiteter belyser disse hovedemner.

Hvad gør urbanisering ved folk? Hverdagsliv og bæredygtighed - hvornår giver det mening? Byer fra Stockholm til Singapore har ambitioner om bærdygtighed. Mød Professor Can Seng Ooi, Ph.D fra Center for Leisure and Culture Services Research, CBS, som via urban antropologi og sociologi på holistisk vis forsøger at belyse erfaringer med bæredygtighed i "everyday life". Målet er at tegne et billede af, hvordan bæredygtig byudvikling påvirker både vores samfund, erhvervsliv og politiske beslutningstagere.

Om Dome of Visions
Dome of Visions viser nytænkning i byggeriet ikke ved at tale om det eller visualisere det med computerkraft, men ved at bygge det i virkeligheden. Ved at sætte handling bag ordene!

Eksperimentet skal høste ny erfaring, når det gælder alternative konstruktioner, materialer og samarbejdsformer, og en tid danne rammen om konferencer og debatter for byggefagfolk både i den offentlige og private sektor.

Men domen er også et eksperiment, når det gælder byplanlægning. Hvordan kan vi vitalisere rummene imellem bygningerne og de midlertidige pladser, der opstår, når vi skal i gang med at bygge nyt? Hvordan tiltrækker vi liv til de store kulturinstitutioner og anlæg ved at gøre byen til en aktiv scene? Vi skal prøve at finde svarene og åbne for byens udviklingsplaner, så brugerne inddrages og co-creater fremtiden med arkitekterne.

Domen står på Søren Kierkegaards Plads, 1016 København K fra april 2014 til april 2015.
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/Byens Netværk
  • 15:15
    Præsentation af Dome of visions v/ kreativ direktør og kurator, Gry Worre Halberg, Dome of Visions
  • 15:30
    Lanceringen af en ny uddannelse indenfor bæredygtig byudvikling v/Dr. Luise Noring, Ph.D., CIEL (Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab), CBS
  • 16:00
    Liveable cities - København som verdens førende v/ Jonathan A. Leonardsen, Consultant, Growth, Economics and Planning, Rambøll
  • 16:30
    Pause
  • 16:45
    Society - People and Communities in Sustainable Urbanisation v/ Professor Can Seng Ooi, Ph.D., Center for Leisure and Culture Services Research, CBS (In english)
  • 17:15
    Netværk og forfriskninger
  • 18:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

19/08 2014 15:00 - 18:00

Adresse

Søren Kierkegaards Plads
1016 København K

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

19/08 2014 15:00 - 18:00

Adresse

Søren Kierkegaards Plads
1016 København K

Kontakt


footer image byens netværk