print logo
Byens netværk

Down Town Høje Taastrup


© Team COBE

Fotoreportage

I en nær fremtid bliver stationsområdet i Høje Taastrup og det store indkøbscenter City2 kædet bedre sammen, og en ny helhed vil blive skabt i bymidten.

Borgere og besøgende i Høje Taastrup kan dermed se frem til aktive byrum, hvor man i højere grad end i dag kan mærke bevægelse og liv. Et interessant element i projektet er et forslag om en ny cykelsti igennem City2.

Høje Taastrup er et stærkt regionalt center og et af de få steder i Hovedstadsområdet, hvor der kan bygges tæt lige ved stationen. Høje Taastrup by har attraktive boligområder, regional togstation, tætte grønne bystrukturer og shoppingcentret CITY 2.

I dag er byen imidlertid gennemskåret af jernbanen og store veje og rummer dermed flere bydele, som ikke hænger sammen. Det skal der ændres på: Der skal skabes en klar sammenhæng mellem Høje Taastrup Station, CITY 2 og resten af byen, og der skal være liv og mennesker i byen ved at blande aktiviteter, forskellige funktioner og boliger.

Kommunen har derfor i samarbejde med Danica, som ejer City2 afholdt en arkitektkonkurrence for at få bud på den fremtidige udvikling af byen.
Fire teams havde kvalificeret sig til at udarbejde projektforslag, og valget er faldet på Team COBE, som udover arkitektfirmaet COBE består af Topotek1, Grontmij, ICP og TRANSSOLAR.

De øvrige teams er Cebra/Transform, Entasis og Henning Larsen Architects/Polyform.
En dommerkommitte har bedømt de 4 forslag, og har valgt at arbejde videre med team COBE.
 Program

 • 09:00
  Velkommen v/ Henriette Sofie Larsen
 • 09:05
  Byvandring med fokus på byens udfordringer og muligheder, baggrunden for arkitektkonkurrencen.
 • 09:35
  Høje Taastrup Rådhus Mads Birgens, COBE vil fortælle om arkitekt-konkurrencen og team COBE’s forslag, som der nu arbejdes videre med.
 • 10:00
  De 4 arkitektteams bud på den fremtidige udvikling af byen er udstillet, og vil danne udgangspunkt for en debat om ideerne.
 • 10:30
  Networking & forfriskninger
 • 11:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

18/11 2011 09:00 - 11:00

Adresse

Banestrøget 5
2630 Taastrup

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

18/11 2011 09:00 - 11:00

Adresse

Banestrøget 5
2630 Taastrup

Kontakt


footer image byens netværk