print logo
Byens netværk

Dome of Visions på Krøyers Plads


Foto: Dome of Visions på Krøyers Plads

Fotoreportage

Hvordan kan vi udvikle storbyerne i fremtiden, så vi imødekommer både dagligliv og klimamålsætninger? Det skal Dome of Visions på Krøyers Plads være med til at finde svar på. Byens Netværk besøger det opsigtsvækkende bygningsværk midt i hovedstaden.

Krøyers Plads er en af de mest attraktive byggegrunde i hovedstaden. Pladsen inviterer til nytænkning, kreativitet og eksperimenter, der respekterer nutiden og udfordrer fremtiden. Her vil der snart stå en nyopført geodætisk kuppel, en Dome of Visions. Et fuldskala byggeeksperiment, og et moderne ”forsamlingshus” til både byen og byggebranchens interessenter.

Domen er tegnet af arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen, og NCC opfører den.

Drivhus og træhus
Domen på Krøyers Plads skal undersøge og dokumentere effekterne ved at bygge og bo i en dome, der er et drivhus. Der vil blive opført et træhus i kuplen, og da dette hverken vil blive udsat for vind eller regn, kan det bygges med et minimum af ressourcer. Dome of Visions bliver derfor et forsøg på at inspirere til nye måder at bo på og har samtidigt til formål at indsamle data og finde nye veje til bæredygtigt byggeri og materialeforbrug.

Et hus uden dampspærre
Huset i domen bliver på 60 kvadratmeter i stueplan og 40 kvadratmeter på førstesalen - og så bliver det bygget uden dampspærre. Normalt skal en dampspærre hindre, at opvarmet luft og fx fugt når frem til kolde konstruktioner. Hele pointen i domebyggeriet er, at man opfører et hus i et rum, hvor vind, regn, sne og frost ikke kommer ind, og på den måde bliver dampspærren overflødig.
Samtidig er huset i Dome of Visions hele vejen igennem bygget af træ, hvilket betyder at huset kan ånde. Og det i sig selv afhjælper en række problemer, der typisk opstår i mere traditionelle byggerier.

Læs mere om Dome of Visions her.

Krøyers Plads
NCC købte Krøyers Plads i oktober 2010 og omdanner nu den historiske plads til et attraktivt boligområde med caféliv og spændende udearealer.

De nye boliger på Krøyers Plads bliver de første lejligheder i Danmark, der får tildelt det velkendte Svanemærke. Det skal sikre, at der allerede fra starten af byggeprocessen bliver holdt fast i det fokus på bæredygtighed, der har præget planlægningen og udviklingen af Krøyers Plads indtil nu.
 



Program

  • 14:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:15
    Om Dome of Visions v/ Martin Manthorpe, NCC Construction & v/ arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen
  • 15:15
    Om Krøyers Plads v/ Claus Skytte, NCC Property Development
  • 16:00
    Netværk og forfriskninger
  • 17:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

29/04 2013 14:00 - 17:00

Adresse

Krøyers Plads Strandgade 91
1401 København K

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

29/04 2013 14:00 - 17:00

Adresse

Krøyers Plads Strandgade 91
1401 København K

Kontakt


footer image byens netværk