print logo
Byens netværk

Nordhavnen - byudvikling, certificering og bæredygtighed


Visualisering: Copenhagen Port Company House

Fotoreportage
Præsentation: Dansk Standard og Copenhagen Port Company House - derfor flytter vi v/ Gert Steffensen RådgivningsdirektørDansk Arkitektur Center

Byens Netværk besøger Nordhavnen. Kom med op i de gamle cementsiloer, som NCC er ved at omdanne til Copenhagen Port Company House. Hør By & Havn fortælle om udviklingen af Nordhavnen og Århusgadekvarteret, mød Dansk Standard og oplev en enestående udsigt oppe fra det spændende NCC-byggeri.

På Nordhavnens Sandkaj opfører NCC nu det første erhvervsbyggeri i det nye Århusgadekvarter: Copenhagen Port Company House. Byggeriet miljøcertificeres efter BREEAM med klassificeringen ’Very Good’, og bliver et arkitektonisk fyrtårn og spektakulært vartegn for Københavns fremtidige bydel, 2150 Nordhavn.

Københavns Kommune ønskede at bevare de to gamle Portlandsiloer i det ny Nordhavnen, hvor NCC i dag har udviklet 12.800 m2 kontorer med ca. 550 kontorarbejdspladser med 360 graders panorama udsigt. Udviklingen er sket i tæt parløb med DesignGroup Architects og en af siloprojektets kommende lejere.

Copenhagen Port Company House er ikke for virksomheder med højdeskræk. Seks nye kontoretager samt en kombineret penthouse-kantine, mødecenter og tagterrasse ”rulles“ rundt om Nordhavnens velkendte cementsiloer og skal svæve fra 24 til 59 meter over terræn.

Nordhavnen
Over de næste år vil Nordhavnen undergå en forvandling fra gammel frihavn til en tæt og bæredygtig bydel med god forbindelse til vandet. Lokalplanen er på plads og temaerne er:

 

 

  • En bæredygtig bydel
  • En bydel ved vandet
  • En kompakt bydel
  • En aktiv bydel
  • En bydel med kontraster

Århusgadekvarteret bliver en tæt men grøn bydel med en bebyggelsesprocent på 180. Det svarer til de tætteste bebyggede bykvarterer i København og giver mulighed for et intenst og varieret byliv. Bydelen får en overskuelig skala gennem udlæg af små byggefelter med mange mindre bebyggelser, som skaber intimitet og nærhed i kontrast til skalaen i de store åbne vand.

Kilde: ncc.dk og Magasinet NINEtoFIVE
 

 

 



Program

  • 14:00
    Velkommen v/ Byens Netværk og NCC
  • 14:10
    Om heldhedsplanen for Nordhavnen og Aarhusgadekvarteret. Kommerciel status på grundsalg og byggeplaner. v/ Salgschef Nicolai Sonne, By & Havn
  • 14:30
    Om Fonden Dank Standard (DS) og deres bevæggrund for at flytte til Copenhagen Port Company House. v/ Direktør for rådgivning Gert Steffensen, DS
  • 14:50
    Om Copenhagen Port Company House og selve projektet med at forvandle de gamle cementsiloer til moderne miljøcertificerede kontorer. v/ Projektdirektør Niels Fribo, NCC Property Development
  • 15:10
    Kort pause Vi går til byggepladsen i to hold
  • 15:30
    Rundvisning i Copenhagen Port Company House. NB: Alle deltagere skal bære sikkerhedsudstyr. Du skal selv medbringe.
  • 16:30
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

23/10 2013 14:00 - 16:30

Adresse

Lüdersvej 4
2150 Nordhavn

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

23/10 2013 14:00 - 16:30

Adresse

Lüdersvej 4
2150 Nordhavn

Kontakt


footer image byens netværk