print logo
Byens netværk

Virksomhedsbesøg hos Junckers Industrier



Fotoreportage

Byens Netværk tager på virksomhedsbesøg hos Junckers Industrier. Kom med på rundvisning i det enorme fabrikskompleks på Køge Havn og hør om produktionen af massive trægulve i Danmarks største træindustri.

Junckers Industrier har leveret trægulv til M/S Museet for Søfart i Helsingør, og virksomhedsbesøget hos Junckers er en optakt til vores arrangement i søfartsmuseet den 27. februar. Læs mere her.

Junckers Industrier er en af Europas største producenter af massive trægulve og Danmarks største træindustri med mere end 350 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden er aktiv inden for to områder: Massive trægulve og Junckers Træplejesystem. Junckers har 7 datterselskaber og er repræsenteret i mere end 30 lande.

Historien
Flemming Juncker var en ung og fremsynet dansk forstkandidat. Den unge forstmand vidste, at de danske skoves økonomiske levedygtighed var i en elendig forfatning. Det var nødvendigt at finde nye anvendelsesområder for det træ, der hidtil var blevet brugt som brænde eller blevet efterladt til at rådne op i skovene. Flemming Juncker startede savværket i 1930 for at save 40.000 sveller af bøgetræ til DSB. Til det formål havde han lejet 7.000 m² af Køge Værft og købt en ramsav i Sverige.
Produktionen af svellerne blev gennemført, men det var tænkt som en engangsbegivenhed. Resttræet blev solgt til Køge Trævarefabrik. Samarbejdet standsede, og Juncker var nødt til at finde andre måder at skaffe sig af med resttræet.

Det blev starten på bøgeparketbrættet, to rækker stave samlet på en "Lindermann-maskine". Bøgeparketgulvene skulle drive svenske fyrretræsgulve ud af det danske boligmarked. Det lykkedes, og grundlaget for vore dages produkt var skabt.
 



Program

  • 09:00
    Velkommen ved Byens Netværk og Junckers (kaffe og morgenbrød)
  • 09:15
    Om Junckers og om opgaven på M/S Museet for Søfart
  • 09:30
    Rundvisning på fabrikken
  • 10:30
    Netværk og hyggelgit samvær
  • 11:00
    Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

21/01 2014 09:00 - 11:00

Adresse

Junckers Industrier A/S Værftsvej 4
4600 Køge

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

21/01 2014 09:00 - 11:00

Adresse

Junckers Industrier A/S Værftsvej 4
4600 Køge

Kontakt


footer image byens netværk