print logo

Banedanmarks nye Trafik Control Center Øst II


Fotoreportage

Vi besøger igen Banedanmarks nye Trafik Control Center, som snart står færdigt. Herfra skal Banedanmark for fremtiden styre trafikken for S- og fjernbanen i Østdanmark. Kom med på byggepladsbesøg for at se det færdige resultat.

I januar 2015 besøgte vi første gang nye Trafik Control Center Øst. Nu vender vi tilbage for at se det færdige resultat.

Som følge af signalprogrammet skal hele landets samlede banenetværk styres fra to nye bygninger med lignende funktioner og arkitektonisk slægtskab. De placeres i henholdsvis København og Fredericia. Til styring af banenetværket øst for Lillebælt opføres Traffic Control Center (TCC) Øst. Bygningen på 10.500 m² er placeret ved Kalvebod Brygge tæt ved det eksisterende jernbanenet, centralværkstederne og Københavns Hovedbanegård.

8.500 m2, fordelt på 7 etager, udgør Traffic Control Center Øst. Centret skal indeholde de meget komplekse og følsomme centralenheder for nyt signalanlæg, der styrer togtrafikken i Danmark øst for Lillebælt. Dette gør at sikkerheden i og omkring Control Centret skal være meget høj.

De resterende 2.000 m2 skal anvendes til Vejdirektoratets Trafik Informationscenter med tilhørende funktioner.

Arkitekturen er direkte afledt af bygningens vigtigste funktioner, som er kontrolfaciliteter til styring og overvågning af jernbanenettet. Det største kontrolrum er 750 m², og med det søjlefri rum sikres frit udsyn for alle medarbejdere. Der er yderligere 3 kontrolrum i bygningen på hver ca. 600 m².

Alle kontrolrum er karakteriseret ved deres indretning med bordopstillinger i cirkulære former. Dette samt ønsket om en markant bygning har affødt den cylindriske form. Cirklen er samtidig det mest effektive areal til at rumme de 4 kontrolrum.

Landskabet omkring TCC-ØST-bygningen placerer sig som del af og som foreløbig afslutning på landskabsstrøget Kalvebod Park. Landskabsstrøget tager afsæt i tanken om dødislandskabet; karakteriseret ved et varieret terræn hævet i forskellige højder med rig sammensætning af naturelementer, plante- og dyreliv samt mulighed for forskellige rekreative områder.

Rendering: TRANBERGARKITEKTER
Kilde: kpc.dk og atkins.dk


Fakta:
Bygherre: Banedanmark
Arkitekt: TRANBERGARKITEKTER
Ingeniør: Rambøll
Entreprenør: KPC
Omfang: 10.500 m²
Opstart: 2010/2012
Aflevering: 2015

Se reportage fra byggepladsbesøget 28. januar her.

 

Praktisk information:

OBS! Vi skal bære sikkerhedsudstyr under besøget. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har veste til alle deltagere.

Selve byggepladsen er på det gamle baneareal. Den nærmeste adresse er Carsten Niebuhrs Gade, 1577 København V. 
Se kørselsvejledning her.

Arrangementet er desværre udsolgt og lukket for tilmelding. Skriv en mail til Mathilde mvs@byensnetvaerk.dk, hvis du gerne vil på venteliste.
 Program

 • 16:00
  Vi mødes ved byggepladsen. Velkommen til eftermiddagens arrangement OBS! Vi skal bære sikkerhedsudstyr under besøget. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har veste til alle deltagere.
 • 16:05
  Præsentation og rundvisning i TCC Øst
 • 17:30
  Netværk og forfriskninger
 • 18:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

29/06 2015 16:00 - 18:00

Adresse

Carsten Niebuhrs Gade
1577 København V

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på parkeringspladsen uden for byggehegnet. Se kort under praktisk information

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

29/06 2015 16:00 - 18:00

Adresse

Carsten Niebuhrs Gade
1577 København V

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på parkeringspladsen uden for byggehegnet. Se kort under praktisk information

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk