print logo

Byggepladsbesøg på Danmarks Rockmuseum


Fotoreportage

Kom med på byggepladsbesøg på Danmarks Rockmuseum som snart står færdigt på Rabalderstræde i Musicon i Roskilde.

Danmarks Rockmuseum bliver et anderledes og nytænkende museum, som formidler den betydning, rock- og popmusikken har haft for de sidste 60 års skiftende ungdomsgenerationer.

Med Rockmuseet får Roskilde en ny attraktion, hvis erklærede mål er at udfordre museumsbegrebet. Gæsterne skal ikke kun se på gamle guitarer i glasmontre. Rockmuseet bliver også et sted, hvor gæsterne selv kan prøve kræfter med musikken.

Det kommende rockmuseum, som er en del af Roskilde Museum, er kendetegnet ved sin cirka 20 meter udkragning og ikke mindst bygningens ydre, som består af over 2.000 guldpyramider i eloxeret aluminium. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 m².

Det er de hollandske stjernearkitekter fra firmaet MVRDV, der i samarbejde med danske COBE Arkitekter har tegnet Danmarks Rockmuseum, mens B. Nygaard Sørensen A/S er  hovedentreprenør på opførelsen af museet, som bliver profilbyggeri for kulturbydelen Musicon.

Rockmuseet kommer til at indeholde tre store udstillingsområder: Rockens Rødder, som er museets faste udstilling, Lydlaboratoriet, hvor de besøgende selv skal prøve kræfter med musikken og endelig Eventrummet, hvor der bliver plads til skiftende udstillinger, koncerter, foredrag og andre events.

Danmarks Rockmuseum forventer at åbne ved årsskiftet 2015/2016. Byggeriet blev påbegyndt i juni 2014.

Fotos: MVRDV & COBE arkitekter og Danmarks Rockmuseum.

 

Praktisk information:

OBS! Vi skal bære sikkerhedsudstyr under besøget. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har veste til alle deltagere.
 Program

 • 15:00
  Velkommen ved Byens Netværk og Dansk Rockmuseums sekretariat
 • 15:05
  Om Dansk Rockmuseum v/Lena Bruun, vicedirektør & daglig leder i Dansk Rockmuseum
 • 15:30
  Rundvisning på byggepladsen v/ Jens Molter, Projekterings- og tilbudschef i B. Nygaard Sørensen A/S. OBS! Vi skal bære sikkerhedsudstyr under besøget. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har veste til alle deltagere.
 • 17:00
  Netværk og forfriskning i Café Freunde
 • 17:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/06 2015 15:00 - 17:30

Adresse

Danmarks Rockmuseum, Rabalderstræde 1, Musicon
4000 Roskilde

Deltagerantal

30

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

18/06 2015 15:00 - 17:30

Adresse

Danmarks Rockmuseum, Rabalderstræde 1, Musicon
4000 Roskilde

Deltagerantal

30

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk