print logo

Korsbæk og Kaperstaldene i Dyrehaven


Fotoreportage

Drik morgenkaffe i skoven med Byens Netværk, når vi tager en tur i Dyrehaven for at se de nye stalde til havens kapervogne og heste, tegnet af Bertelsen & Scheving Arkitekter. Bagefter skal vi på faglig rundvisning i Korsbæk på Bakken, som er opført med fokus på de gode håndværkstraditioner i 30’ernes og 40’ernes Danmark. Trier Arkitekter og EKJ rådgivende ingeniører viser frem og fortæller om projektet.

Vi begynder morgenen med at køre i hestevogn fra Klampenborg St. til kaperstaldene i Dyrehaven.

Flot ny stald i Dyrehaven
I maj blev det nye staldbyggeri i Dyrehaven indviet, og kaperne har for første gang fået fælles opstaldning til deres heste, en vognport til vogne samt kuskerum og servicefaciliteter. Hele staldbyggeriet er støttet af A.P. Møller Fonden med 7,7 mio. kr. og er tegnet af Bertelsen og Scheving Arkitekter ApS.

Kaperstalden er opført på Naturstyrelsens materialeplads tæt på Kongeporten og Dyrehavsbakken. De tre lange, let forskudte bygninger med sortmalet træbeklædning står arkitektonisk skarpt mod den grønne skov. Det samlede areal er på 965 m2 med plads til 24 heste og 28 vogne.

Med byggeriet er kuske og heste rykket tættere på deres traditionsrige arbejdsplads i Dyrehaven, og de opstaldede heste har fået optimale forhold i overensstemmelse med de skærpede krav i lov om hestehold fra 2016. Og så sikrer den nye kaperstald et stykke dansk kulturhistorie, idet kaperkørsel har været tilbudt havens gæster siden midten af 1800-tallet.

Korsbæk på Bakken
Universet i Tv-serien Matador danner ramme om etableringen af et nyt stort restaurations- og underholdningsmiljø, som i år er åbnet på Bakken. Her kan man nu opleve et mini-Korsbæk med gader og stræder omkranset af bygninger og facader hentet ud af serien med dekorationer og rekvisitter tro mod Matador-universet helt ned i detaljen. Miljøet er blevet indrettet med tematiserede restauranter, barer, kiosker, forretninger mm.

Det er Torben 'Træsko' Pedersen fra Bakken, der sammen med Danmarks Radio og Matadors manuskriptforfatter Lise Nørgaard har stablet ideen om Korsbæk på Dyrehavsbakken på benene. Trier Arkitekter og EKJ rådgivende ingeniører har været henholdsvis arkitekt og ingeniør på projektet.

Alle elementer til Korsbæk på Bakken er blevet bygget eller restaureret i Danmark med fokus på de gamle håndværkstraditioner, som var en kvalitet i i 30’ernes og 40’ernes Danmark. Nogle ting er købt antikke, sat i stand og malet, men meget af interiøret bliver specialproduceret, så det passer perfekt ind i miljøet helt ned i detaljen. Bl.a. har man produceret smukke vitrineskabe, købmandsdiske og paneler til alle stuer, butikker og køkkener, så man får den ægte Matador-ånd frem i de nye, gamle bygninger.

Arrangementet er desværre udsolgt og lukket for tilmelding. Skriv en mail til Louise Skafte ls@byensnetvaerk.dk, hvis du gerne vil på venteliste.

 Program

 • 08:15
  Vi mødes på Klampenborg Station
 • 08:30
  Hestevogn fra Klampenborg Station til Dyrehaven
 • 09:00
  Rundvisning i kaperstaldene i Dyrehaven v/ Nikolaj Frølund Thomsen, Bertelsen & Scheving arkitekter og kaper Jørgen Ahrndt, Enrum.
 • 09:45
  Vi går op til Korsbæk på Bakken
 • 10:00
  Rundvisning i Korsbæk v/ Martin Trier Mørk, Trier Arkitekter og Anders Gutmann Madsen, EKJ
 • 11:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

27/08 2015 08:30 - 11:15

Adresse

Klampenborg Station
2930 Klampenborg

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på Klampenborg Station og kører i hestevogn til Dyrehaven

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

27/08 2015 08:30 - 11:15

Adresse

Klampenborg Station
2930 Klampenborg

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på Klampenborg Station og kører i hestevogn til Dyrehaven

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk