print logo

Nyt grønt P-hus ved Glostrup Hospital


Fotoreportage

Danmarks nok flotteste parkeringshus er snegleformet, beklædt med grønne planter og bygget med fokus på bæredygtighed. Kom med på rundvisning i Glostrup Hospitals nye parkeringshus.

Der var engang, hvor et parkeringshus bare kunne være en grå betonklods. Den tid er endegyldigt forbi. Glostrup Hospital har for nyligt fået et rundt parkeringshus med en levende grøn facade med over 100 forskellige planter og en lille skov med regnvandsopsamling i midten.

Det nye parkeringshus er tænkt grønt både indvendigt og udvendigt. Huset er opført i materialer med lang levetid og begrænset miljøbelastning, og et regnvandsopsamlingsbassin samler både vand op til at vande planter med og forebygger oversvømmede kloakker. Husets udformning gør også, at så meget lys og luft som muligt finder vej ind, så der kan spares på energiforbruget til lys og ventilation.

Takket være facadebeplantningen matcher bygningen udvendigt den eksisterende træbeplantning i området, og fordi huset er rundt, forbedres pladsudnyttelsen, og der anvendes færre materialer i forhold til et traditionelt firkantet parkeringshus. Indvendigt er der fra start opsat seks standere til elbiler, og der er gjort klar til at det kan udvides op til 100, efterhånden som behovet opstår.

Fakta:
Bygherre: Glostrup Hospital, Region Hovedstaden
Bygherrerådgiver: Rambøll
Totalentreprenør: 5E Byg A/S
Arkitekt: Christensen & Co Arkitekter A/S, Lassen Landskab AS
Ingeniør: Grontmij A/S.Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Grontmij, Christensen & Co Arkitekter og Byens Netværk
 • 15:05
  Præsentation af projektet og rundvisning i P-huset v/ Andreas Hougaard, Grontmij og Christine Fuglsang-Jacobsen, Christensen & Co Arkitekter
 • 16:30
  Netværk og forfriskninger
 • 17:00
  Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

22/04 2015 15:00

Adresse

Kindebjergvej
2600 Glostrup

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran p-huset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

22/04 2015 15:00

Adresse

Kindebjergvej
2600 Glostrup

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran p-huset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk