print logo

Holsteins Palæ


Kom med indenfor i det historiske Holsteins Palæ, som nu bliver omdannet til moderne luksuslejligheder. Renoveringen af det historiske palæ sker i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen og med særlig respekt for de eksisterende rammer. Fremtiden for Holsteins Palæ så ellers sort ud, da der udbrød brand i de historiske gemakker i foråret 2016. Men omdannelsen af palæet kom hurtigt tilbage på sporet, og de første lejligheder ventes snart klar.

Deltagerliste
Fotoreportage

I Stormgade 10 og 12 ved siden af Nationalmuseet i Københavns centrum står det klassiske Holsteins Palæ fra 1600-tallet. Bygningen blev oprindeligt opført som bolig for gehejmestatsminister Johan Georg von Holstein og husede senere en lang række af borgerskabets prominente medlemmer.

Historieinteresserede københavnere holdt vejret mandag d. 14. marts 2016, da der om morgenen udbrød brand i det historiske palæ. Gennem cirka halvandet år op til branden var de mere end 300 år gamle, fredede bygninger blevet renoveret og ombygget til lejligheder, som stod til at være færdige cirka tre uger efter. Nu frygtede man at Holsteins Palæ ville gå tabt. Heldigvis lykkedes det at redde bygningen, og i dag er ejendomsinvesteringsselskabet COPI Group ved at lægge sidste hånd på renoveringen. 

Holsteins Palæ består af et hovedhus mod Stormgade og en vest- og en østfløj. Palæet stammer tilbage fra den sidste halvdel af 1600-tallet, og er opført af hofmarskal von Lützov. Det har gennem tidens løb primært været den adelige Holstein-familie, der har været indehaver af nøglerne til hoveddøren, men også den danske kongefamilie har haft bolig i stuerne. Derudover har både Conferentsraad og Justitiarius i Højesteret Christian Colbjørnsen, premierløjtnant W. H. F. A. Læssøe og Søofficeren H. B. Dahlerup haft residens i Palæet.

I 1971 overgik bygningen til Boligministeriet. Freja Ejendomme købte de to prominente ejendomme, da Klima- Energi- og Bygningsministeriet rykkede ud af de herskabelige gemakker. Herefter blev den 2.650 kvm store ejendom solgt til Artha Holding i samarbejde med COPI Group.

Nu er det smukke palæ ved at blive forvandlet til nye, moderne lejligheder midt i hjertet af det historiske København. Projektet lægger vægt på foreningen af moderne planløsninger med respekt for den historiske arkitektur. De kommende lejligheders størrelse og karakter spænder bredt. Her er alt fra den mindre lejlighed oppe under taget på 91 m2 til pragtlejligheden på 388 m2 på ”beletagen”, som førstesalen blev navngivet i datidens byggeri, fordi du her fandt ejendommens smukkeste rum med de højeste rumhøjder og mest elegante udsmykninger.

Ejendommen har været fredet siden 1918 og anses for at repræsentere vigtig dansk bygningskultur og kulturarv - et vidnesbyrd om, hvordan man gennem historien har bygget, arbejdet og levet i Danmark. 

NB. Du skal bære sikkerhedssko på dette arrangement, som du selv medbringer. Hjelm og vest er ikke nødvendigt.

Tekst, foto og visualiseringer: Copi Group

Arrangementet er fyldt op. Send en mail til info@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.



Program

 • 16:00
  Velkommen v/Byens Netværk
 • 16:15
  Om Holsteins Palæ, udviklingen af lejligheder v/ Bo Asplund og Rob Luiten COPI Group
 • 16:25
  Om arkitekturen v/ Jesper Sort, Bertelsen & Scheving Arkitekter
 • 16:35
  Om tiden efter branden v/ Jørgen Lundblad, Jørgen Lundblad er projektleder og skadeingeniør i Codan
 • 16:45
  Rundvisning
 • 17:45
  Afslutning og networking med en forfriskning
 • 18:15
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

31/10 2017 16:00 - 18:15

Adresse

Stormgade 10
1470, København K

Deltagerantal

25

Mødested

Stormgade 10

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

31/10 2017 16:00 - 18:15

Adresse

Stormgade 10
1470, København K

Deltagerantal

25

Mødested

Stormgade 10

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk