print logo

Jul på Bellahøj – arrangement om Bellahøjhusenes historie og fremtid


På toppen af København ligger Bellahøjhusene, som de har gjort i over 60 år. En helhedsplan skal sikre, at de også er her og fortsætter med at være moderne i de næste 60 år. Kom med på besøg i de ikoniske boliger, få historien om de allerførste højhuse i Danmark og bliv klogere på fremtidens Bellahøj.

Vi krydrer besøget med julestemning, gløgg og æbleskiver på Restaurant Bellahøj.

Deltagerliste
Fotoreportage
Film: Skyskraberne på Bellahøj - Ny film om Danmarks første højhuse på Bellahøj (der blev vist klip fra filmen på arrangementet). Filmen er produceret af Magma Media og REKOMMANDERET i samarbejde med Boligafdelingerne og -selskaberne på Bellahøj i 2016/17. Filmen er støttet af Statens Kunstfond og Landsbyggefonden.
Film: Bellahøj højhusene - stumfilm fra 1954 om Om Christiani & Nielsens opførelse af AKBs byggeafsnit af højhusene på Bellahøj i 1952-53. Filmen er produceret af Minerva Film.
Præsentation: De almene boligers historie v/ bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg, fsb
Præsentation: Fremtidens Bellahøj v/ Morten Ørsager, Erik Møller Arkitekter og Mikkel Hune, Henning Larsen.


De ikoniske Bellahøjhuse blev opført i 1950'erne af en række af samtidens fremtrædende arkitekter med fire almene boligselskaber som bygherrer. Bellahøjhusene er produkt af mødet mellem internationale modernistiske idealer og den danske funktionelle tradition. Denne cocktail resulterede i en hel speciel bebyggelse, der både er humanistisk og moderne.

Nu skal en ny helhedsplan være med til at fremtidssikre både boliger, bygninger og udearealer på Bellahøj – alt sammen samtidig med at man holder sig indenfor rammen af bevaringsværdier. Og dem er der mange af i efterkrigstidens mest banebrydende byggeri - "skyskraberne" på Bellahøj, som ejes af de fire boligorganisationer AAB, AKB, SAB og fsb.


Vi begynder arrangementet med en gåtur i området og besøg i en af lejlighederne. Herefter er der gløgg og æbleskiver i Restaurant Bellahøj, hvor du kan blive klogere på både baggrunden, byggeteknikken, arkitekturen på Bellahøj, og på den nye helhedsplan, der skal fremtidssikre højhusene og området.

Derudover viser vi et uddrag af den nye film, ”skyskraberne på Bellahøj”. Filmen handler om livet på Bellahøj og den forestående helhedsplan, og er produceret af Magma Media og REKOMMANDERET i samarbejde med boligafdelingerne og -organisationerne på Bellahøj.


Fotos: fsb og Erik Møller Arkitekter

Arrangementet er fyldt op. Send en mail til info@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:15
  Lille gåtur i området sammen med bl.a. Søren Houen Schmidt, REKOMMANDERET, Mikkel Hune, Henning Larsen Architects og Morten Ørsager, Erik Møller Arkitekter.
 • 15:45
  Besøg i en lejlighed
 • 16:30
  Restaurant Bellahøj m/gløgg og æbleskiver
 • 17:00
  Den almene sektors historie på 15. min. v/ Lone Zeeberg Nielsen, fsb
 • 17:15
  Vi viser uddrag af filmen, ”Skyskraberne på Bellahøj”. Introduktion v/ Jannie Rosenberg Bendsen, Arkitektskolen Aarhus (tidl. Kulturstyrelsen)
 • 17:45
  Fremtidens Bellahøj v/ Morten Ørsager, Erik Møller Arkitekter og Mikkel Hune, Henning Larsen
 • 18:15
  Afrunding
 • 18:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

30/11 2017 15:00 - 18:30

Adresse

Bellahøjvej 20
2700 Brønshøj

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved Restaurant Bellahøj

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

Praktisk information

Dato og tid

30/11 2017 15:00 - 18:30

Adresse

Bellahøjvej 20
2700 Brønshøj

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved Restaurant Bellahøj

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

footer image byens netværk