print logo

Kanonhuset i Nordhavn - besøg hos Entasis


Hvad sker der, når arkitekter bygger huse til sig selv? Tag med på besøg hos Entasis og hør om tilblivelsen af deres egen tegnestue i Kanonhuset i Nordhavn.

Deltagerliste
Fotoreportage

Entasis kalder deres hus i Nordhavn for Kanonhuset. Det ligger nemlig, hvor Riffelsyndikatet tidligere lavede våben, men det skal også forstås som en kanon udtalt med langt ’a’ i betydningen et prominent forbillede - og så bare som et tillægsord i betydningen en kanon (-god) bygning.

Huset er tegnet af Entasis arkitekter, der igennem de sidste 20 år har bidraget til udviklingen af København og byens forhold til "by". Entasis er kendt for bl.a. masterplanen for Carlsberg-området, hvor tætheden mellem bygninger og genskabelsen af byen som en oplevelsesrig kompakt organisme er blevet præmieret som "verdens bedste masterplan" i 2009.

Det markante ved Kanonhuset er, at det ikke er overvældende markant. Det stritter ikke ud ved første øjekast, men indgår sømløst i Århusgade-kvarterets tætte byplan som en del af dets jævne røde baggrundsbebyggelse. Det er i detaljen, at det skiller sig ud. Når alle andre nye facader i kvarteret er flade med varierede murværk, stikker kanonhusets facade sig ud med en jævnt orangerød mursten og fladt tag, som huset en ensartet karakter. Kanonhuset har en base med kontorer i to høje etager og en mindre overbygning i tre etager med boliger. 

Kanonhuset er bygget ind mellem gamle lager- og produktionsbygninger, hvor der førhen har været produktion af bl.a. våben. Eksempelvis var "Riffelsyndikatet" som ligger tæt ved, kendt for at producere det luftkølede Madsen-maskingevær.

Udenfor er det planen, at en café med udendørs servering på den gamle læsserampe flankerer hoveddøren. Et fælles gårdrum med udeophold og f.eks. bordtennis tilbyder sig som et mødested for dem, der arbejder og bor i huset og karréen.

Foto: Entasis
 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:10
  Velkommen til Entasis. Lidt om tegnestuen, tilgangen til arkitekturen og om selve Kanonhuset v/ Christian Cold, indehaver af Entasis
 • 15:30
  Rundvisning
 • 16:30
  Netværk og forfriskning
 • 17:00
  Arrangementet slutter. Tak for i dag.

Praktisk information

Dato og tid

04/07 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Trelleborggade 7
2150 Nordhavn

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran Kanonhuset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen 23344601

Praktisk information

Dato og tid

04/07 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Trelleborggade 7
2150 Nordhavn

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran Kanonhuset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen 23344601

footer image byens netværk