print logo

Orbicons nye domicil, bæredygtighed og DGNB


I sommeren 2017 samlede Orbicon sine aktiviteter og 300 medarbejdere på Sjælland i et nyt byggeri i Høje-Taastrup. Kom med på besøg og hør om tilblivelsen af det bæredygtige og DGNB-certificerede domicil. Derudover kan du møde Mette Qvist, direktør i Green Building Council DK, som fortæller om sidste nyt indenfor bæredygtigt byggeri i Danmark - set fra GBCs stol, samt Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, som vil fortælle om Domeas nye bæredygtighedsstrategi - udarbejdet i samarbejde med Orbicon.

Deltagerliste
Fotoreportage
Om Orbicons nye DGNB-certificerede domicil og om Orbicons viden og kompetencer inden for bæredygtighed v/ Henning Andresen, bygherrerådgiver i Orbicon.
Domea.dks byggepolitik med udgangspunkt i bæredygtighed, som Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, præsenterede på arrangementet.

Orbicon har fået vokseværk, og kontorlokalerne i Ballerup og Roskilde er blevet for små til de mange ansatte. Derfor har Orbicon bygget et nyt, bæredygtigt domicil i Høje Taastrup, ca. 20 kilometer vest for København, der skal huse medarbejderne fra de to lokationer i ét samlet Hovedstadskontor på 7000 kvm.

Med det nye domicil var ønsket at skabe de mest inspirerende rammer at arbejde i. Domicilet skulle lægge op til samarbejde på tværs af afdelinger, arbejdsmiljøet skulle være i top, og det skulle være bæredygtigt, så det matchede Orbicons egne værdier. Dén vision har betalt sig. Det nye domicil er nemlig blevet guldcertificeret efter DGNB-standarden med en bemærkelsesværdig indeklimascore. 

Det nye hovedstadskontor huser 300 ansatte, der er flyttet sammen fra de to kontorer i Ballerup og Roskilde, og bæredygtighed har været i fokus fra projektets start. Domicilet er bygget efter principperne i New Ways of Working, hvor der både er plads til ro og fordybelse, og hvor der samtidig er mulighed for vidensdeling og tværfagligt samarbejde. På taget er der opsat solceller, træet i domicilet er FSC-certificeret, og alle materialerne er valgt på baggrund af livscyklusanalyser. Inde i huset vokser den store grønne plantevæg, der skal bidrage med mere ilt, og lys- og varmeforhold bliver automatisk reguleret, så man opnår det bedst mulige arbejdsmiljø.

Det nye domicil er tegnet af Dissing+Weitling, MT Højgaard har udført totalentreprise, og Orbicon selv har været rådgivende ingeniør på byggeriet. Fællesnævneren i Orbicons projekter er de bæredygtige løsninger, og med bevidstheden om at "vi er del af et større kredsløb" er der et naturligt, helhedsorienteret og altid fagligt begrundet fokus i de succeskriterier, der er opstillet.

Bæredygtigheden er således en nøgleparameter i det nye domicil, og ud over at byggeriet skulle kunne leve op til DGNB standarden GULD, har øvrige fokuspunkter været:

 • Gode indeklimaforhold – termisk, akustisk, visuelt
 • Fleksibel i indretning og brug
 • Indrettet til 'new ways of working'
 • Vægt på sammenhæng mellem bygningsintegreret kunst
 • God sammenhæng mellem ”ude og inde”
 • Sund totaløkonomi

​Udover at se og høre om tilblivelsen af Orbicons bæredygtige og DGNB-certificerede domicil, kan du kan du også møde Mette Qvist, direktør i Green Building Council DK, som fortæller om sidste nyt inden for bæredygtigt byggeri i Danmark - set fra GBCs stol. Derudover fortæller Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, om Domeas nye bæredygtighedsstrategi - udarbejdet i samarbejde med Orbicon.

Fakta om Orbicons nye domicil:
Areal: 8.138 m²
Bygningsejer: Pension Danmark Ejendomme  
Bygherre: Hedeselskabet  
Auditor: Henning Andresen  
Arkitekt: Dissing + Weitling architecture  
Ingeniør: Orbicon  
Entreprenør: MT Højgaard

Praktisk omkring adresse og parkering:
Orbicon har adresse på Linnés Allé 2, 2630 Taastrup. Du kan opleve, at adressen ikke findes på GPS'en, fordi vejnavnet er nyt. Søg i stedet efter Thurahs Allé.
Der er muligvis enkelte ledige p-pladser rundt om vores hus. Ellers henvises til fri parkering hos vores naboer Danske Handicaporganisationer og ved bebyggelsen overfor.

Tekst og foto: orbicon.dkProgram

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:15
  Om Orbicons nye DGNB-certificerede domicil og om Orbicons viden og kompetencer inden for bæredygtighed v. Henning Andresen, bygherrerådgiver i Orbicon
 • 16:45
  Domeas nye byggepolitik med udgangspunkt i bæredygtighed v. Charlotte Nørbak, byggechef i Domea
 • 17:05
  ”Hvad er sidste nyt indenfor bæredygtigt byggeri i Danmark? v. Mette Qvist, direktør i Green Building Council
 • 17:25
  Rundvisning i Orbicons nye domicil v. Henning Andresen, Orbicon
 • 18:00
  Netværk og en forfriskning
 • 18:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2017 16:00 - 18:30

Adresse

Orbicon, Linnés Allé 2
2630 Taastrup

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes ved receptionen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2017 16:00 - 18:30

Adresse

Orbicon, Linnés Allé 2
2630 Taastrup

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes ved receptionen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk