print logo

Robotteknologi og klassisk håndværk - værkstedsbesøg hos Rubin Stuk & Søn


Hvordan sikrer vi, at de klassiske håndværksdyder overlever i en digital tidsalder? Kom med på værkstedsbesøg hos Rubin Stuk & Søn, der som den første virksomhed i Norden har erhvervet sig en syvakslet robot som også kan stenfræse.

Deltagerliste
Fotoreportage

Rubin Stuk & Søn ApS er specialister i stukkatørfaget og ønsker at værne om de gamle håndværksprincipper. Samtidig går de forrest i udviklingen af faget gennem anvendelsen af moderne teknologi. Siden 2012 har virksomheden løbende udviklet deres kompetencefelt med en udbygning af CAD/CAM-simulering, 3D scanning samt robotstyring til udførelse af bl.a. modeller, forme og senest direkte færdigfræsning i stenmaterialer. Den 7-akslede robot med CNC, 3D-scan, CAD/CAM er allerede blevet er hverdag hos Rubin Stuk & Søn og medvirker til at udvide og effektivisere dele af produktionen.

Klassisk håndværk og moderne robotteknologi
Rubin Stuk & Søn’s nye robot er den første af sin slags i Norden. Virksomheden har fulgt nøje med den teknologiske udvikling i udlandet, og besluttede derfor i 2017 for at købe en robot, men de understreger dog, at de frem for alt er en håndværksvirksomhed. Robotten er et værktøj som kan åbne nye muligheder for at bringe udsmykninger ind i fremtidens byggeri.

De teknologiske tiltag er ifølge adm. direktør Paw Rubin ”et nødvendigt parameter, når det gælder nutidens krav til kvalitet og pris, men i sidste ende kan det kun lade sig gøre, så længe der er dygtige håndværkere og ansatte til at udføre projektstyringen”.

Når man fræser en figur, stopper man som regel 3-5 millimeter fra overfladen. Resten bliver hugget ud af en stenhugger, så figuren får det liv, den skal have. Som Paw Rubin understreger: "Michelangelo havde også folk til at gøre forarbejdet, og så lavede han den sidste finish."

Rubin Stuk & Søn har 21 ansatte, der beskæftiger sig med model- og formarbejder samt facadedekorationer i sten og beton og indvendige udsmykningsopgaver i gips for både virksomheder og private. Gennem de seneste år har de også løst flere og flere specialopgaver for designere, kunstnere og innovative projekter. - herunder Bjørn Nørgaard, Michael Kvium og Kristian Lemmertz.

Tag med på værkstedsbesøg og bliv klogere på, hvordan moderne robotteknologi kan gå hånd i hånd med gamle håndværksprincipper. 

 Program

 • 14:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 14:15
  Om Rubin Stuk & Søn ApS v/ adm. direktør Paw Rubin m.fl. Hvordan kan klassiske håndværksdyder gå hånd i hånd med moderne robotteknologi?
 • 14:30
  Rundvisning i værkstedet og præsentation af robotten
 • 15:30
  Kaffe og netværk
 • 16:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/01 2018 14:00 - 16:00

Adresse

Islevdalvej 156 B
2610 Rødovre

Deltagerantal

40

Mødested

Rubin Stuk & Søn ApS

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

18/01 2018 14:00 - 16:00

Adresse

Islevdalvej 156 B
2610 Rødovre

Deltagerantal

40

Mødested

Rubin Stuk & Søn ApS

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk