print logo

Stationsbesøg i den nye metro - hold 1


Arrangementet er fyldt op. Skriv en mail til mvs@byensnetvaerk.dk, hvis du vil på venteliste.

Kom med på byggepladsbesøg på de kommende metrostationer ved Kongens Nytorv og Marmorkirken. Når den nye metrolinje - Cityringen - åbner i 2019, vil den fordoble passagerantallet i forhold til de nuværende metrolinjer. Kom med på besøg på to af de kommende stationer og hør om tilblivelsen og indretningen både over og under jorden.

Deltagerliste (opdateret 08.05.2018)

Fotoreportage

Byggeriet af Cityringen nærmer sig sin afslutning. Skinnerne i den nye metrolinjes 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler står snart færdige og stationerne er ved at blive indrettet. Med Cityringen bliver de næste generationer af metrostationer skabt. De nye stationer bliver anlagt ud fra samme princip som de eksisterende stationer med åbne stationsrum og nem adgang fra gade til perron. Dog får de nye stationer et mere individuelt udtryk med forskellige farver og materialer.

Marmorkirken
Den nye station ved Marmorkirken er placeret ud mod Store Kongensgade og vil som den eneste få to perroner, der er placeret over hinanden. Marmorkirken bliver derfor også Cityringens dybeste station. Frederiksstaden og Marmorkirken er kendt for brugen af nordisk granit og kalksandsten. Belægningen på pladsen og omkring kirken bliver derfor en blanding af granit og betonsten, som spiller sammen med bydelens udtryk. Samtidig skabes der sammenhæng til metrostationen, hvis vægge er beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler.

Kongens Nytorv
Metrostationen Kongens Nytorv bliver en af de travleste stationer. Her forventes det, at metrolinjerne M1, M2, M3 og M4 vil have 90.000 daglige påstigere i 2025. Metrostationen på Kongens Nytorv bliver samtidig en af de lave stationer på Cityringen. Stationen bliver cirka 11 meter dyb. Til sammenligning er den kommende station ved Gammel Strand 25 meter dyb og stationen på Rådhuspladsen lige knap 20 meter dyb. Det grønne byggepladshegn på Kongens Nytorv er for nyligt udskiftet med trådhegn, så Krinsen og rytterstatuen af Christian V igen kan ses i bybilledet.

OBS! Sikkerheden på metrobyggeriet betyder, at vi højst må være 15 personer på besøg ad gangen. Vi har fået mulighed for at lave to besøg lige efter hinanden:

Holdene er slået op som to forskellige arrangementer - tilmeld dig tidspunktet, som passer dig bedst.
Da vi forudser, at pladserne hurtigt bliver afsat, er det ikke muligt at bytte hold.
Der kan højest deltage to personer per virksomhed. 


VIGTIGT: Der er ingen adgang på metrobyggeriet uden sikkerhedsudstyr. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi sørger for veste til alle.


Vi gør opmærksom på, at vi pr. d. 4. april 2018 indfører muligheden for at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Al eventuel indtægt fra no-show-fees går til kommende arrangementer.Program

  • 14:00 Vi mødes ved Store Kongensgade 84 - Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:05 Gennemgang af byggepladsen ved Marmorkirken v/ Henrik Greve, Work Site Manager ved Metroselskabet
  • 14:45 Vi går til Kongens Nytorv
  • 15:00 Gennemgang af byggepladsen ved Kongens Nytorv v/ Henrik Greve, Work Site Manager ved Metroselskabet
  • 15:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/05 2018 14:00 - 15:30

Adresse

Store Kongensgade 84
1264 København

Deltagerantal

15

Mødested

Vi mødes ved Store Kongensgade 84. VIGTIGT: Der er ingen adgang på metrobyggeriet uden sikkerhedsudstyr. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi sørger for veste til alle.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

14/05 2018 14:00 - 15:30

Adresse

Store Kongensgade 84
1264 København

Deltagerantal

15

Mødested

Vi mødes ved Store Kongensgade 84. VIGTIGT: Der er ingen adgang på metrobyggeriet uden sikkerhedsudstyr. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi sørger for veste til alle.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk