print logo

Teaterforestilling i BLOX: »Flygt« – et drama om PH og Arne Jacobsen


De to ikoniske arkitekter, Arne Jacobsen og Poul Henningsen, er omdrejningspunktet i Det Flydende Teaters nye forestilling "Flygt", som nu opføres i BLOX. Tag med Byens Netværk i teatret og oplev et drama om to af Danmarks største akitekter og kulturpersonligheder. Forestillingen er en co-produktion mellem Dansk Arkitektur Center (DAC), Det Flydende Teater og Teatergrad.

Deltagerliste
Fotoreportage

Læs fuld beskrivelse

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige, da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af Danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona på en råkold, våd og blæsende nat. Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer – Herbert Marcus – der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund. 

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

Forestillingen er en co-produktion mellem Dansk Arkitektur Center (DAC), Det Flydende Teater og Teatergrad. Stykket opføres i det nye BLOX, som med sin markante arkitektur spiller sin egen rolle i den musikdramatiske forestilling.

PH om Arne Jacobsens store nye SAS hotel
"En blændende gennemført, let og elegant og fuldkommen ligegyldig løsning ... en slags direktørpop, der ikke kommer til at lave verden et komma om."

Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen + Cellist Hanna Englund, klarinettist Marie Bessesen og sanger Cille Buch
Instruktør: Jacob Schjødt
Dramatiker: Line Mørkeby
Scenograf: Sir Grand Lear
Komponist: Nikolaj Busk
Producent: Christine Worre Kann
Idé og koncept: Det Flydende Teater

Læs mere om forestillingen her.

Arrangementet er fyldt op. Skriv en mail til mvs@byensnetvaerk.dk, hvis du vil på venteliste.​

NB: Vi kan maks tilbyde to pladser til denne forestilling pr. virksomhed.

Vi gør opmærksom på, at vi pr. d. 4. april 2018 indfører muligheden for at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Al eventuel indtægt fra no-show-fees går til kommende arrangementer.Program

  • 18:30 Vi mødes ved indgangen til BLOX
  • 19:00 Forestillingen starter
  • 20:15 Forestillingen slutter
  • 20:30 Dem der har lyst drikker en øl sammen i BLOX

Praktisk information

Dato og tid

06/06 2018 18:30 - 21:30

Adresse

Bryghuspladsen 10
1220 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved indgangen til BLOX

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

Praktisk information

Dato og tid

06/06 2018 18:30 - 21:30

Adresse

Bryghuspladsen 10
1220 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved indgangen til BLOX

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

footer image byens netværk