print logo

Det nye pandaanlæg i Zoo København

Tag med på byggepladsbesøg, når Schønherr viser rundt i i det nye pandaanlæg i Zoo København, som senere i år skal være hjem for to nye pandaer fra Chengdu i Kina.

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk 

Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I 2019 kan Zoologisk Have København byde to store pandaer fra Chengdu i Kina velkommen i et helt nyt anlæg, som vil blive placeret centralt i Zoo og efter planen skal fungere som et naturligt omdrejningspunkt for Haven.

Pandaanlægget bliver udformet som en stor yin-yang figur, der både giver mening som farvemæssig og kinesisk reference, men som samtidig rummer en mængde praktiske fordele for både pandaer, publikum og personale:

Dyret opleves i sine naturlige omgivelser. Med landskabsprojektet til det nye pandaanlæg har det været Schønherrs ambition at skabe et grønt, frodigt og “naturligt” landskab, som dyrene kan opholde sig og ses i. Projektet udvisker de gængse barrierer mellem publikum og dyr, så oplevelsen for den besøgende bliver som at bevæge sig igennem landskabet og at opholde sig i samme flora som dyret.

Indkig til dyrepassernes arbejde. I udformningen af projektet har vi lagt stor vægt på, at publikumsoplevelsen er varieret og tænkt sammen med både dyrepassernes arbejde og formidlingen af pandaens levevis. På stiforløbene vil den besøgende derfor ikke blot opleve den varierede natur, men også have nogle helt unikke indkig til dyrepassernes arbejde.

Bjerge og bakker. I naturen lever pandaen i de bjergrige egne i det vestlige Kina, og med projektets to bakker får både panda og publikum en oplevelse af dette oprindelige landskab

To skove. Vi har arbejdet med to forskellige land­skabstyper, ”tågeskov” og ”bambusskov”, som begge er kendeteg­nende for pandaens naturlige habitat. De to skove ligger på hver sin bakke i anlægget. Skovene står beplantnings- og farvemæssigt i kontrast til hinanden, på samme måde som yin-yang figuren, og samtidig formidler de historien om dyrets vandring op og ned ad bjergsiden i løbet af året.

Dyreanlæg. Selve dyreanlægget bliver indrettet med stort fokus på pandaens trivsel. Anlægget rummer en fin balance, så pandaerne kan trække sig tilbage og finde skygge, samtidig med, at de kan ses af publikum. Det skrånende terræn får en stor variation og rigdom af planter, klipper, klatretræer og træstammer, som dyret kan udfolde sig på. Forskellige vandelementer, som bassin, vandløb, vandfald o.l. indgår også i dyreanlægget, og fungerer både til berigelse og til køling af beboerne i sommerperioden.

Det plantede landskab. Det er vigtigt at pandaen kan finde rygdække og skygge for at føle sig tryg, så det plantede anlæg skal have et færdigt udtryk fra start. Træer og bambus  bliver reserveret før byggeriet bliver sat i gang, så vi er sikre på at både størrelsen og mængden af træer og bambus passer når anlægget står klart til at modtage Danmarks første pandaer.

Fakta:
Bygherre/ordregiver: Zoo København
Bygherrerådgivere: Emcon
Bygningsarkitekt: BIG
Landskabsarkitekt: Schønherr
Ingeniør: Moe
Øvrige samarbejdsparter: SkovByKon
Areal: 4000 m²
Samlet anlægssum: ca. 160 mio. DKK

Praktisk information:

  • Du skal selv betale entré til Zoo.
  • Det er et byggepladsbesøg og du skal selv skal medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi medbringer veste til alle.
  • Vi mødes indenfor hovedindgangen.
  • Da vi har et begrænset antal pladser på dette besøg, kan der højst deltage to personer pr. medlemsvirksomhed.

 

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk 

Renderinger og tekst: BIG og Schønherr.

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 13:00 Vi mødes indenfor hovedindgangen. Velkommen v/ Schønherr og Byens Netværk
  • 13:15 Om det nye pandaanlæg v/ Jakob Sandell Sørensen, projektleder på pandaanlægget, Schønherr
  • 13:30 Rundvisning i mindre grupper
  • 15:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

01/02 2019 13:00 - 15:00

Adresse

Zoologisk Have, Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes indenfor hovedindgangen. Vær opmærksom på at du selv skal betale entré.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

01/02 2019 13:00 - 15:00

Adresse

Zoologisk Have, Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes indenfor hovedindgangen. Vær opmærksom på at du selv skal betale entré.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk