print logo

Fasangården i Frederiksberg Have

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Send en mail til Shuki på sfo@byensnetvaerk.dk, hvis du ønsker at komme på venteliste.​

Fasangården i Frederiksberg Have er ved at blive genskabt som den fornemme embedsbolig, den var en gang. Bygningerne rummer et hav af gemte historier i både vægge og gulve, og når restaureringen er færdig i slutningen af 2019, er det planen at åbne et traktørsted i Fasangården, så alle får mulighed for at nyde de histoirske detaljer og unikke omgivelser.

 

Deltagerliste (opdateret 17.12.2018)

Luk fuld beskrivelse

Fasangården i Frederiksberg Have blev opført i 1682, hvor den fungerede som bolig for kongens fasanmester, men gennem tiden har den smukke, gamle bygning også været bolig for flere prominente personer, bl.a. den kongelige kabinetsekretær. I 1842 fik dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger tilbud om at benytte Fasangården som sommerbolig, og indtil 1850 var det hans sommerresidens fra først i maj til sidst i september. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig.

Nu er det Slots- og Kulturstyrelsens vision, at de helt særlige bygninger og havemiljøet omkring Fasangården igen skal være åbne for offentligheden, og derfor vil styrelsen indrette et traktørsted eller spisehus med gårdbutik, som skal bidrage til formidling af stedets historie.

I april 2018 begyndte det omfattende arbejde med at restaurere bygningerne, som forventes at stå færdige ved udgangen af 2019. Til den tid får Frederiksberg Haves gæster mulighed for at opleve, hvordan en fornem embedsbolig fra begyndelsen af 1800-tallet så ud med fine tapeter, smukke farver, flotte stuklofter og et helt specielt havemiljø, der kommer til at fungere som en oase i tilknytning til Fasangården.

Inden da tager vi på byggepladsbesøg i Fasangården sammen med Krydsrum Arkitekter, AB Clausen Rådgivende Ingeniører og bygherre Slots- og Kulturstyrelsen, som fortæller os om projektet.

Vigtigt: Du skal selv skal medbringe sikkerhedssko. Vi har desværre ikke mulighed for at låne udstyr.

Fakta om projektet:
Bygherre: Slots- og kulturstyrelsen
Totalrådgiver / Arkitekt: Krydsrum Arkitekter
Restaureringskonsulent: Søren Vadstrup
Installationsingeniør: Ekolab Rådgivende Ingeniører
Konstruktionsingeniører: AB Clausen Rådgivende Ingeniører
Hovedentreprenør: Kjell Pedersen Entreprise


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Fotokreditering:

  • Foto af Fasangården med lys facade: Krydsrum Arkitekter
  • Øvrige fotos: Thomas Rahbek


Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Præsentation af Fasangården og rundvisning v/ Klaus Stub Dyhr, Krydsrum A/S, Danjal Olsen, AB Clausen og Sidsel Tuxen, Slots- og Kulturstyrelsen.
  • 16:30 Netværk og en forfriskning
  • 17:00 Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

15/01 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Søndre Fasanvej 73
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Fasangården ligger i Frederiksberg Have. Der er indgang fra Søndre Fasanvej 73.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

15/01 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Søndre Fasanvej 73
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Fasangården ligger i Frederiksberg Have. Der er indgang fra Søndre Fasanvej 73.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk