print logo

Hotel Ottilia på Carlsberg


Nogle af Carlsbergs mest ikoniske bygninger er forvandlet til designhotel med udsigtsrestaurant på taget. Kom med bag murene med de gyldne skjolde, hvor Carlsbergs gamle kornsiloer, maltlagre og maskiner i dag danner rammen om indretningen af Hotel Ottilia - opkaldt efter bryggerens kone, Ottilia Jacobsen.


Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Lige efter Elefantporten og imellem byggekranerne er Carlsberg Byens første hotel åbnet, indrettet i to fredede bryggeribygninger fra hvert deres århundrede. Bag murene og de ikoniske gyldne skjolde, hvor der engang lå øl i kæmpe tønder, ligger nu Hotel Ottilia med 155 værelser og møde- og konferencefaciliteter til 300 personer.

De gamle kornsiloer, maltlagre og maskiner er i dag en en del af indretningen i det firestjernede hotel og er med til at fortælle en historie om husets oprindelse. Bryggerens kone, Ottilia Jacobsen, har lagt navn til hotellet og pryder siden af bygningen og Dipylonporten. Man kan også finde flere referencer til Ottilia i indretningen, hvor rå materialer blander sig med fine detaljer - her er Ottilias yndlingsblomst; tidslen, fx at finde i blandt andet keramik gennem hele bygningen.

Arkitema Architects har tegnet omdannelsen af hotellet for den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels, som også driver det nyåbnede Hotel Herman K, som vi besøgte for nylig.

Fra maltmagasin til designerhotel
Hotellets lobby, bar og konferencelokaler ligger i det gamle Maltmagasin på Ny Carlsberg Vej. Bygningen er fra 1881 og stammer fra det oprindelige Ny Carlsberg, tegnet af den navnkundige arkitekt Vilhelm Dahlerup.

Inde i selve Dipylonporten, som går hen over Ny Carlsberg Vej, og hvor der engang blev opbevaret korn, er der nu indrettet en lounge med pejs. De fleste af hotelværelserne ligger i den tilstødende bygning, Lagerkælder 3 fra 1969, som oprindeligt er tegnet af arkitekten Sven Eske Kristensen.

I toppen af de fredede bygninger ligger nu restauranten Tramonto i en ny let glasbygning med tilhørende tagterssae, hvorfra man kan nyde udsigten ud over det meste af Carlsberg.


Tekst: Magasinet KBH
Fotos: Hotel Ottilia (kredits: Sasha Maslov og Rozbeh Zavari)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Om Hotel Ottilia og transformeringen af bygningen
  • 15:30 Rundvisning i mindre grupper
  • 16:30 Netværk og en forfriskning i restauranten
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

01/05 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Bryggernes Plads 7
1799 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hotellet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20 84 19 73

Praktisk information

Dato og tid

01/05 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Bryggernes Plads 7
1799 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hotellet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20 84 19 73

footer image byens netværk