print logo

Ørsteds Haver – fra grå til grøn facade


En boligejendom på H.C. Ørsteds Vej 25-27 er blevet forvandlet fra en kedelig grå svalegang til på sigt at blive Frederiksbergs grønneste facade med nye vinklede karnapper og plads til fællesskab. Vi ser projektet som arkitekterne bag det kalder en social renovering af den arkitektoniske grundidé.

Deltagerliste
Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse


Engang var der mørke svalegange med anløbne betonbrystninger. Nu er der karnapper med store glaspartier, hvor lyset vælter ind på inddækkede altaner. Og på sigt vil de vinklede karnapper blive begrønnet, så facaden går fra at være kaldt Frederiksbergs grimmeste til at blive Frederiksbergs grønneste.

Vi ser og hører om facaderenoveringen med projektets arkitekter: Tegnestuen Lokal og bygherrerådgiver: CEJ Ejendomsadministration.

Ejendommen, der ligger på H.C. Ørsteds Vej 25-27, er opført i 1969 og tegnet af Ole Hagen, der også står bag bl.a. Codanhuset, Domus Vista og Falkoner Centeret. Dengang var den arkitektoniske idé at skabe et rationelt og rent udtryk baseret på modernismens byggeteknik og arkitektursprog. Bygningen havde frem til sin forvandling også en benzintank i underetagen. I dag er den blevet erstattet af en Netto, og det var henvendelsen fra Salling Groups entreprenører, der førte til, at ejerforeningen udskrev en minikonkurrence om en facaderenovering, som blev vundet af Tegnestuen Lokal.

Den nye facade hænger udenpå bygningens gamle svalegang og består af vinklede, forskudte karnapper med glas fra gulv til loft. På den stumpe side er der trælameller, der på sigt begrønnes, og hver karnap har et indvendigt og udvendigt plantebed med automatisk vandingssystem.

Indvendigt er der blevet plads til nye semiprivate zoner i form af altaner ud mod gaden, ligesom der også er blevet etableret en fælles tagterrasse mod gården. Idéen er, at de nye arealer skal styrke ejendommen socialt ved at nedbryde barrierer mellem husets beboere og gadens brugere og skabe et levende gadebillede med variation og personlighed og en platform for fællesskab og tilfældige møder.

At projektet er et eksempel til efterfølgelse, kan man læse i Berlingskes arkitekturanmeldelse, hvor Holger Dahl giver projektet 5 ud af 6 stjerner og skriver at ”opgraderingen er et fornemt, nytænkende stykke arbejde” og videre at ”Ejendommen har fået nogle markant bedre rum, en beskyttelse af sin klimaskærm og en bufferzone, der vil spare mange penge på fremtidige varmeregninger. Samtidig har byen fået noget pænt at kigge på.” (Berlingske, 3. sektion, 17. maj 2020).

Fakta:
Arkitekt: Tegnestuen Lokal
Bygherrerådgiver: CEJ Ejendomsadministration
Bygherre: E/F H.C. Ørsteds Vej 25-27
Entreprenør: Amstrup & Baggesen
Ingeniør: Henneby Nielsen
Konstruktionsingeniør: COWI


Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:10 Om projektet v/ CEJ Ejendomsadministration, Tegnestuen Lokal og E/F H.C. Ørsteds Vej 25-27
  • 16:30 Rundvisning
  • 17:00 Netværk og en lille forfriskning
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

22/06 2020 16:00 - 17:30

Adresse

H.C. Ørsteds Vej 25
1879 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran bygningen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

22/06 2020 16:00 - 17:30

Adresse

H.C. Ørsteds Vej 25
1879 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran bygningen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes mobil: 23450221

footer image byens netværk