print logo

Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?


Kom med, når Byens Netværk inviterer til samtalesalon om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus, der i disse år undergår en kolossal udvikling.  

Luk fuld beskrivelse

Sammen med en række nøgleaktører skal vi diskutere de sociale aspekter af nutidens byudvikling. For hvordan sikrer vi social bæredygtighed og sammenhængskraft i de nye kvarterer, så der skabes et rigt og mangfoldigt bymiljø med plads til alle – også byens socialt udsatte? Hvilke greb skal der til for at skabe fællesskaber, identitet og byliv – og hvordan bliver vi bedre til at integrere byens borgere i disse processer?

Ifølge Aarhus Kommunes netop vedtagne bydelsplan for Sydhavnskvarteret skal området defineres ved et rigt kulturliv, der sammen med et dynamisk erhvervsliv driver udviklingen af en bydel, der også rummer plads til byens socialt udsatte. Sydhavnskvarteret bliver dermed et projekt – og en case, der på mange måder flytter standarderne for nutidens byudvikling.

I samtalesalonen på Building Green taler vi os ind på samspillet mellem den sociale, den miljømæssige og den økonomiske værdiskabelse i de nye bykvarterer.

I samtalesalonen kan du bl.a. møde:

  • Bente Lykke Sørensen, Bystrategisk Chef hos Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
  • Rune Kilden, Byudvikler, Kilden & Hindby
  • Kim Risager, Partner, Segmentchef LIVING, Arkitema
  • Sarah Jarsboe, Daglig leder af Sydhavnens bylivskontor

Moderator er Lisbet Fibiger, Byens Netværk


Samtalesalonen finder sted på årets Building Green i Aarhus og går forud for vores besøg i det nye Danske Bank-domicil, der er et af de første byggerier, der indgår i visionen for det nye Sydhavnskvarter. Arkitekt og Partner Kim Risager fra Arkitema deltager både i salonen og i den efterfølgende rundvisning sammen med erhvervsdirektør i Danske Bank, Frank Dam Hansen. Læs mere om arrangementet i Danske Bank - og tilmeld dig turen her.  


NB: Arrangementet er gratis for alle deltagere på Building Green i Aarhus. Tilmelding er således ikke nødvendig. 

 

Building Green

Building Green er en event, der arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur. Eventen har eksisteret siden 2011 og afholdes hvert år både i København og Aarhus.

Building Green i Aarhus finder sted den 25. & 26. marts 2020 og sætter fokus på temaet bæredygtige valg i 2020. Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 3 scener og 70 udstillere af bæredygtige produkter og løsninger til byggeriet. Du får inspiration og konkret viden til typiske valg og dilemmaer, så du nemmere kan tage de bæredygtige valg.

Læs mere om Building Green Aarhus og se det fulde program over udstillere, konferencer og aktiviteter. 

Det er gratis at deltage på Building Green, men du skal have en billet, som skal vises ved indgangen. Tilmeld dig Building Green her.
Praktisk information

Dato og tid

25/03 2020 13:30 - 14:30

Adresse

Centralværkstedet, Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Deltagerantal

50

Mødested

Centralværkstedet

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

25/03 2020 13:30 - 14:30

Adresse

Centralværkstedet, Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Deltagerantal

50

Mødested

Centralværkstedet

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk