print logo

Ungdomsøen på Middelgrundsfortet


Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

Tag med os på sommertur til Ungdomsøen på Middelgrundsfortet. Nyd en smuk sejltur med Byens bedste Netværk og oplev historiens vingesus, når vi går på land på Ungdomsøen. Her skal vi se og høre om forvandlingen af det gamle søfort til en af nyere tids største ungdomssatsninger.

Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


En ø fuld af aktiviteter for unge - udviklet af unge. Det var idéen, da den nystiftede Middelgrundsfond i 2015 overtog Middelgrundsfortet i Øresund. I august 2019 åbnede Ungdomsøen for offentligheden efter en gennemgribende renovering. Siden åbningen har målet været at skabe en ø, der bliver centrum for hele Danmarks ungdom med fokus på fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Her kan man på én gang føle sig langt fra civilisationen og samtidig tæt på storbyen og dens mange muligheder.

De unges ø
Visionen for Ungdomsøen er at være platformen for de næste generationers vigtigste samfundsbevægelser. Den skal styrke generationer af unge i at blive aktive, engagerede og nysgerrige mennesker, som tager ansvar for hinanden, fællesskabet og udviklingen af vores samfund. Kernepartnerkredsen bag Ungdomsøen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.

Foruden at være en ø for unge i Danmark er Ungdomsøen også et sted hvor foreningslivet, civilsamfundsaktører og virksomheder får mulighed for at afvikle møder, konferencer og aktiviteter i nyskabende rammer.

Før ungdommen kunne tage Middelgrundsfortet i brug, skulle det gamle søfort igennem en gennemgribende renovering både indvendigt og udvendigt. Renoveringen involverede blandt andet tidssvarende faciliteter med forskellige samlingsrum og grupperum, et stort spisehus samt mere end 500 sovepladser både inde og ude. Både renovering og ombygning er foretaget med stor respekt for øens kulturhistorie og unikke natur.

Fra befæstning til Ungdomsø
Middelgrundsfortet er et unikt stykke danmarkshistorie, som tager sin begyndelse ved udgravningen af Københavns havn i slutningen af 1800-tallet. Fortet blev opført fra 1890-1894 som en del af Københavns befæstning og er verdens største kunstigt anlagte ø, som ikke er landfast.

Fortets samlede areal er på 50.000 m2, hvor 16.500 m2 er under jorden i de 2,5 km gange og tunneller. Øens natur er unik og meget koncentreret. Her blandes natur og kultur, og græs, vilde blomster og urter vokser side om side med gamle kanonstillinger, platforme og hangarer.

Fakta om Middelgrundsfortet:

Købssummen i 2015 var 20 millioner kroner.
Opført i 1890-1894 under Christian IX som en del af Københavns befæstning.
Verdens største kunstige/menneskeskabte ø, som ikke er landfast.
Areal 50.000 m² (70.000 m² inkl. bølgebryderanlæg).
16.500 m² underjordisk bygningsmasse.
Omkring 2,5 kilometer gange og tunler i tre etager.
Vægt ca. 2,5 millioner tons.
Datidens etableringsomkostninger svarer til prisen for den nutidige etablering af Storebæltsbroen.
To fyrtårne.
Tæt på København og stadig total isoleret.
1,5 kilometer til nærmest kyst, når Nordhavn er færdigbygget.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne m.fl.

Middelgrundsfonden er den juridiske ejer af Ungdomsøen og ansvarlig for udviklingen af de fysiske rammer på Ungdomsøen. Disse rammer stilles til rådighed for Fonden Ungdomsøen der er ansvarlig for Ungdomsøens udvikling i almindelighed.
 

Fotos: Christopher Hesselberg

Kilde: ungdomsoen.dk, nordeafonden.dk og middelgrundsfonden.dk


Vedr. corona

 • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
 • Vi medbringer håndsprit
 • Vi holder behørig afstand
 • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

 • 13:45 Vi mødes i Nyhavn ud for nr 71. Herfra sejler vi med Spar Shipping til Ungdomsøen
 • 14:00 Afgang fra Nyhavn mod Ungdomsøen
 • 14:30 Ankomst til Ungdomsøen
 • 14:40 Rundvisning på ungdomsøen
 • 16:00 Netværk og hyggeligt samvær på øen
 • 17:00 Vi mødes ved båden
 • 17:15 Afgang mod Nyhavn
 • 17:45 Ankomst i Nyhavn - tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

02/07 2020 13:45 - 17:45

Adresse

Nyhavn 71
1051 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i Nyhavn ud for nr. 71, hvor Spar Shippings både afgår fra.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

02/07 2020 13:45 - 17:45

Adresse

Nyhavn 71
1051 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i Nyhavn ud for nr. 71, hvor Spar Shippings både afgår fra.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes mobil: 23450221

footer image byens netværk