print logo

Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25

Tag med til Ryesgade 25 hvor renoveringen af en mere end 100 år gammel etageejendom er blevet kombineret med et tårnhøjt ambitionsniveau for energi- og klimaoptimering. Kom med og hør om renoveringen, som blev en af Danmarks første DGNB-certificerede renoveringer af en etageejendom anvendt til beboelse.

Deltagerliste (opdateret 06.09.21)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Ryesgade 25 er en typisk københavnerejendom og et eksempel på, hvordan en renovering med stor respekt for bevaringsværdierne kan kombineres både med tilføjelse af nye kvaliteter og bygningsdele i nutidigt design og med en energi- og indeklimaoptimering. Renoveringen er udført med fokus på en række gennemgribende energiforbedringer. Bygningens ubrugte loftsrum er blevet omdannet til taglejligheder, vinduerne er udskiftet med tre-lags energiruder, mens det højisolerede tag sparer energi i boligerne og producerer ny energi fra monterede solceller. Det grønne tag samt løsninger på terræn og i kælder sikrer desuden ejendommen mod skybrud.

Med afsæt i erfaringer fra en tidligere renovering i samme gade, har projektet i Ryesgade 25 opnået en CO2-reduktion i på 71 %, hvilket gør det til et stærkt eksempel på, hvordan man kan opnå store energibesparelser ved gennemtænkte og holistiske løsninger ifm. renovering.

Fornyelsen af Ryesgade 25 er projekteret i dialog med beboerne, og 2/3 af dem er flyttet tilbage efter renoveringen. Ved at inddrage beboerne i udviklingsarbejdet har det været muligt at indsamle data om bl.a. energiforbrug og indeklima og dermed udvikle holdbare løsninger, der også kan bidrage til at fremme energirigtige forbedringer i andre ældre etageejendomme.

Ryesgade 25 er efter indstilling fra Københavns Kommune medtaget i Realdania’s og Sustania’s ”Klima 100”, som samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet.

Under vores besøg vil Morten Andersen, adm. direktør for ejendommens ejer, Drost Fonden, Leif Rønby Pedersen, ark. maa & civ.ing og ejer af rönby.dk samt ark.maa Klaus Stub Dyhr (tidligere partner i Krydsrum Arkitekter), nu partner i STUB arkitekter vise frem og fortælle om projektet.

Kilde: renover.dk samt ”Klima 100”, realdania.dk

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:15 Introduktion til projektet samt efterfølgende omvisning i ejendommen v/ Morten Andersen, adm. direktør i Drost Fonden, Leif Rønby Pedersen, ark. maa & civ.ing og ejer af rönby.dk samt Klaus Stub Dyhr, ark.maa og partner i STUB arkitekter.
  • 18:00 Netværk og forfriskning
  • 18:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

08/09 2021 16:00 - 18:30

Adresse

Rysegade 25
2200 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran bygningen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

08/09 2021 16:00 - 18:30

Adresse

Rysegade 25
2200 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran bygningen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk