print logo

LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest

I Herfølge, syd for Køge, er et nyt minisamfund ved at tage form. Vi besøger initiativtagerne til den bæredygtige bydel, Herfølge Vest – også kaldet ”LilleSyd” – hvis samfundsopbygning er inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser og hører om visionerne og baggrunden for planerne om den nye bydel. 

Arrangementet er flyttet til foråret 2022. Vi åbner for tilmelding igen til den tid.

Luk fuld beskrivelse

Ideen om en ny, bæredygtig bydel i området omkring Herfølge Vest er ved at blive vagt til live. Visionen er et samfund, hvor de, som vælger at bosætte sig her, hver især vil bidrage med det, som de kan – og har lyst til - til glæde for fællesskabet. 

I spidsen for det ambitiøse projekt står Peter Aalbæk Jensen, den 65-årige iværksætter mest kendt som manden bag filmproduktionsselskabet Zentropa, som sammen med sin kone, Lise Palm og deres familier, venner og bekendte har valgt at engagere sig i stedet.

Sammen driver de hjertet i landsbyen – nemlig forsamlingshuset ”LilleSyd” – som danner ramme for både restaurant, gård- og blomsterbutik samt festligheder af kulturel og social karakter. Målet er, at den kommende bydel med tiden også skal omfatte købmand, skole, daginstitution, en kirke for alle religioner, samt lokal, økologisk produktion af madvarer og hvem ved, måske også byggematerialer.

For ganske nylig er skolen blevet en realitet. I august åbnede LilleSyd Friskole, der er en såkaldt udeskole, hvor undervisningen i helt overvejende grad foregår udendørs, og hvor det første hold elever nu boltrer sig i områdets natur.

Alt sammen er det en del af en drøm og en ambition om det gode, bæredygtige liv i pagt med natur og mennesker.

Ny helhedsplan på vej
Sammen med Køge Kommune er Lise og Peter ved at udvikle en helhedsplan for Herfølge Vest, hvis mål er et attraktivt og alternativt boligområde med forskellige boligtyper, som er målrettet og tiltrækker forskellige befolkningsgrupper med målet om at opnå en alsidig beboersammensætning. Planen giver mulighed for, at der med tiden kan skabes mellem 500-1000 boliger med plads til 3-4.000 mennesker på de grønne marker udenfor Herfølge.

Det og meget mere kan du høre om, når Byens Netværk besøger LilleSyd den 22. september. Her vil Lise og Peter vise rundt og fortælle om visionerne for den bæredygtige landsby samt om, hvordan ideen til en ny bydel opstod.

Vi slutter besøget af med at spise sammen i forsamlingshuset LilleSyd.
 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er flyttet til foråret 2022. Vi åbner for tilmelding igen til den tid.Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:10 Velkommen til LilleSyd v/ Lise Palm og Peter Aalbæk Jensen. Lidt om visionerne for den bæredygtige bydel og hvordan ideen opstod om en ny bydel i Herfølge Vest
  • 16:45 Vi går en tur i området og ser bl.a. et eksempel på et lille bæredygtigt, halmhus. Vi kommer også forbi LilleSyds nystartede friskole, hvor undervisningen foregår udendørs
  • 18:00 Vi spiser sammen i LilleSyd Forsamlingshus
  • 19:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Bjergvej 8
4681 Herfølge

Deltagerantal

40

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Bjergvej 8
4681 Herfølge

Deltagerantal

40

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk