print logo

Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo - Taking Time


Da museet pt. er lukket, er arrangementet endnu ikke datosat. Det er derfor ikke muligt at tilmelde sig arrangementet på nuværende tidspunkt.  

Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se efterfølgende udstillingen Anupama Kundoo – Taking Time, hvor Kundoo kaster lys over en knap ressource i vores liv: Tiden. Udstillingen er del af serien Arkitekturens Værksteder, der kommer tæt på tegnestuens arbejdsproces og giver indblik i, hvordan ideer bliver til form. 

Luk fuld beskrivelse

I den fjerde udstilling i serien Arkitekturens Værksteder søger den indiske arkitekt Anupama Kundoo (født i Indien, 1967) at kaste lys over en knap ressource i vores liv: Tiden.

Kundoo er ivrig fortaler for, at arkitekter prioriterer at give sig tid til både at tænke, forske, dele viden og bygge, fordi det giver en dybere forståelse for kontekst, materialitet, funktion og bæredygtighed – og dermed en bedre arkitektur. 

På arrangementet får vi en introduktion til Anupama Kundoo og udstillingen Taking Time ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen, der også vil komme ind på historikken omkring Auroville, der er et stort byeksperiment i det sydøstlige Indien, som Kundoo kom til som ung, nyuddannet og begyndte et langt samarbejde med hovedarkitekten bag byen, den franske arkitekt og modernist, Roger Anger. 

Den kollektive arbejdsform, som Auroville er bygget på, har siden præget hendes virke, hvor arkitekturen altid bliver til som et samarbejde med andre – studerende, forskere og håndværkere. Kundoo har tegnet flere af Aurovilles centrale institutionelle bygninger, blandt andet rådhuset, og i dag fungerer hun som byens ’hus’-arkitekt, selvom hun nu er bosat i Berlin.

Efter introduktionen ser vi udstillingen på egen hånd, hvor vi får indsigt i Anupama Kundoos værksted, arkiver og arbejdsmetoder – og en arkitekt som i høj grad praktiserer og udlever dét, hun prædiker.

Udstillingen er opbygget gennem to hovedtemaer. I det første, TIDENS ARKITEKTUR, præsenteres Kundoos egen forskning og gentænkning af traditionelle indiske byggetraditioner. Det er en evolutionær rejse fra de første naturlige byggematerialer, stenarter og ler slebet af naturens kræfter, over muslingeskaller og sommerfugle til simple værktøjer og håndlavede mursten. Her kan også opleves en 1:1 konstruktion af Kundoos etværelsesbolig og boligprojekt, som hun har udarbejdet til Auroville, og som er skabt med tanke på den hastige urbanisering og den deraf følgende boligmangel i Indien.

Igennem det andet hovedtema i udstillingen, CO-CREATION, vises Kundoos modeller for og tanker bag et enormt by- og udviklingsprojekt, som skabes i samarbejde med tyske klima-ingeniører og arkitekturstuderende fra København, New Haven og Potsdam. Det 240.000m2 store byggeri bærer titlen Line of Goodwill og er udviklet med fokus på bæredygtighed, sociale, økonomiske og miljømæssige forhold. I udstillingen ses en model i 1:50 af det store byggeri, og en del af facaden er bygget op i 1:1 som et eksempel på Kundoos arbejde med udvikling af intelligente facader.

Kilde: Louisiana

Billeder:
Nr. 1: Anupama Kundoo, Voluntariat Homes for Homeless Children, 2008, Pondicherry, Indien, Foto: Javier Callejas
Nr. 2: Anupama Kundoo, Mitra Youth Hostel, 2005, Auroville, Indien, Foto: Javier Callejas 
Nr. 3: Anupama Kundoo, Creativity, An Urban Eco-Community, 2003, Auroville, Indien, Foto: Javier Callejas 
Nr. 4: Anupama Kundoo, Full Fill Homes, 2015, Auroville, Indien, Foto: Javier Callejas
Nr. 5: Anupama Kundoo, Wall House, 2000, Auroville, Indien, Foto: Javier Callejas
Nr. 6: Arkitekturens Værksteder: Anupama Kundoo - Taking Time
Nr. 7: Arkitekturens Værksteder: Anupama Kundoo - Taking Time

Bemærk at du skal betale entré til museet for at deltage i arrangementet. Entréen betales ved indgang på dagen. Program

  • 16:15 Ankomst. Du skal selv betale entré til museet
  • 16:30 Oplæg om Anupama Kundoo og udstillingen v/ museumsinspektør Kjeld Kjeldsen
  • 17:30 Udstillingen ses på egen hånd
  • 18:30 Mulighed for at blive på museet på egen hånd

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk

Deltagerantal

50

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk

Deltagerantal

50

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk