print logo

Nyboder – restaurering og modernisering


Tag med på byggepladsbesøg når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.

Deltagerliste (opdateret 25.10.21)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Nyboder blev opført fra 1631 og tjente som boliger for ’flådens faste stok’, og er i dag et kvarter med stor arkitektonisk og kulturhistorisk værdi.

Nyboder blev fredet i 1918, og de små huse fremstår forholdsvis uændrede og autentiske, hvilket giver udfordringer i forhold til nutidige krav til moderne boliger. Indvendigt er boligerne vedligeholdt til et vist niveau, men stokkene har generelt problemer med opstigende grundfugt og ringe varmeisolering, hvilket medfører en række problemer med fugt og kulde og dårligt indeklima.

Sammen med Fogh & Følner Arkitekter og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ser og hører vi om den igangværende restaurering og modernisering af boligerne i Suensonsgade, Haregade og Tigergade, der skal bringe stokkene op til en nutidig standard, samtidig med at de væsentlige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bevares.

Forud for de gennemgribende istandsættelsesarbejder gennemføres der et omfattende miljøsanering- og fugtsikringsprojekt for fundamenter, sokler og gulve samt energioptimering med nye isolerede terrændæk, isolerede brystninger under vinduer, energiglas i forsatsrammer samt isolering af tagkonstruktionen.

I alle boliger opføres nye vådrum med toilet og bad samt nyt køkken. Der etableres desuden bryggersfunktion i stueetagen i alle huse.

Gårdrum vil blive sammenlagt til ét sammenhængende gårdrum. For at fastholde gårdenes særlige poesi vil karakteristiske elementer, bl.a. stakitter, indgå ligesom den taktfaste rytme af skure (gl. retirader) fastholdes. Gårdrummene begrønnes med flader af græs, blomstrende buske og hegn samt mindre træer.

 

Bygherre: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Totalrådgivning og projektopfølgning:​ Fogh & Følner

Ingeniør: Strunge Jensen Rådg. Ing. A/S (VVS), Jørgen Nielsen Rådg. Ing. A/S (kons.), Holscher Landskab (landskab)

Fotos: Alex Berger og Stig Nygaard, Flickr Creative Commons


Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedssko for at deltage. 


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Marcus på mrg@byensnetvaerk.dkProgram

  • 15:00 Vi mødes foran 'Snedkerstuen'
  • 15:05 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Om projektet - baggrund og proces v/ projektchef Trine Qvesel, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Stig Andersen, Kgl. Bygningsinspektør, arkitekt MAA, indehaver, Fogh & Følner Arkitekter
  • 16:00 Vi går til Nyboder (ca. 10 minutters gang)
  • 16:15 Rundvisning - vi ser er par forskellige boliger på forskellige restaureringsstadier, fra råhus til næsten færdigt
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2021 15:00 - 17:30

Adresse

St. Pauls Plads 6
1313 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran 'Snedkerstuen' på St. Pauls Plads 6

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2021 15:00 - 17:30

Adresse

St. Pauls Plads 6
1313 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran 'Snedkerstuen' på St. Pauls Plads 6

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk