print logo

Nyboder – restaurering og modernisering


Dette er et kommende arrangement under planlægning, der endnu ikke er datosat. Det er derfor ikke muligt at tilmelde sig arrangementet på nuværende tidspunkt.  

Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.

 

Luk fuld beskrivelse

Nyboder blev opført fra 1631 og tjente som boliger for ’flådens faste stok’, og er i dag et kvarter med stor arkitektonisk og kulturhistorisk værdi.

Nyboder blev fredet i 1918, og de små huse fremstår forholdsvis uændrede og autentiske, hvilket giver udfordringer i forhold til nutidige krav til moderne boliger. Indvendigt er boligerne vedligeholdt til et vist niveau, men stokkene har generelt problemer med opstigende grundfugt og ringe varmeisolering, hvilket medfører en række problemer med fugt og kulde og dårligt indeklima.

Sammen med Fogh & Følner Arkitekter og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ser og hører vi om den igangværende restaurering og modernisering af boligerne i Suensonsgade, Haregade og Tigergade, der skal bringe stokkene op til en nutidig standard, samtidig med at de væsentlige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bevares.

Forud for de gennemgribende istandsættelsesarbejder gennemføres der et omfattende miljøsanering- og fugtsikringsprojekt for fundamenter, sokler og gulve samt energioptimering med nye isolerede terrændæk, isolerede brystninger under vinduer, energiglas i forsatsrammer samt isolering af tagkonstruktionen.

I alle boliger opføres nye vådrum med toilet og bad samt nyt køkken. Der etableres desuden bryggersfunktion i stueetagen i alle huse.

Gårdrum vil blive sammenlagt til ét sammenhængende gårdrum. For at fastholde gårdenes særlige poesi vil karakteristiske elementer, bl.a. stakitter, indgå ligesom den taktfaste rytme af skure (gl. retirader) fastholdes. Gårdrummene begrønnes med flader af græs, blomstrende buske og hegn samt mindre træer.

 

Bygherre: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Totalrådgivning og projektopfølgning:​ Fogh & Følner

Ingeniør: Strunge Jensen Rådg. Ing. A/S (VVS), Jørgen Nielsen Rådg. Ing. A/S (kons.), Holscher Landskab (landskab)

Fotos: Alex Berger og Stig Nygaard, Flickr Creative Commons

 

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.


Arrangementet er under planlægning og endnu ikke datosat. Når vi kender datoen for arrangementet, åbner vi for tilmeldinger. 
Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Nyboder

Deltagerantal

25

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Nyboder

Deltagerantal

25

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk