print logo

LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest


Tag med, når vi besøger den nye bæredygtig bydel, Herfølge Vest, hvis samfundsopbygning er inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. Vi hører om visionerne, baggrunden og planerne for den nye bydel med initiativtagerne Peter Aalbæk og Lise Palm. Og slutter besøget med at spise sammen i forsamlingshuset LilleSyd.

 

Luk fuld beskrivelse

I Herfølge Vest - syd for Køge - har en gruppe ildsjæle med Peter Aalbæk Jensen, iværksætter og mest kendt som manden bag filmproduktionsselskabet Zentropa, og hans hustru, Lise Palm samt deres familier, venner og bekendte valgt at engagere sig i at skabe en ny, bæredygtig bydel. Visionen er et samfund, hvor beboere i alle aldre hver især bidrager med det, de kan og har lyst til - til glæde for fællesskabet. 

Sammen med Køge Kommune er Lise og Peter ved at udvikle en helhedsplan for Herfølge Vest, hvis mål er et attraktivt og alternativt boligområde med forskellige boligtyper til borgere i forskellige alders- og indkomstgrupper og med forskellige sociale og kulturelle baggrunde, så der bliver en bred og alsidig beboersammensætning. Planen giver mulighed for, at der med tiden kan opføres mellem 500-1000 boliger med plads til 3-4.000 beboere på de grønne marker udenfor Herfølge.

Hjertet i landsbyen er i dag forsamlingshuset LilleSyd, som siden 2018 har dannet ramme om en restaurant, gårdbutik samt festligheder af kulturel og social karakter.

I august 2021 åbnede også LilleSyd Friskole, der er en såkaldt udeskole, hvor undervisningen i overvejende grad foregår udendørs, så eleverne kan boltre sig i områdets natur.

Målet er, at den kommende bydel med tiden også skal omfatte købmand, daginstitution, en kirke for alle religioner, samt lokal, økologisk produktion af madvarer og hvem ved, måske også byggematerialer.

Alt sammen er det en del af en drøm og en ambition om det gode, bæredygtige liv i pagt med natur og mennesker.

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:10 Velkommen til LilleSyd v/ Lise Palm og Peter Aalbæk Jensen. Lidt om visionerne for den bæredygtige bydel og hvordan ideen opstod om en ny bydel i Herfølge Vest
  • 16:45 Vi går en tur i området og ser bl.a. et eksempel på et lille bæredygtigt, halmhus. Vi kommer også forbi LilleSyds nystartede friskole, hvor undervisningen foregår udendørs
  • 18:00 Vi spiser sammen i LilleSyd Forsamlingshus
  • 19:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

17/05 2022 16:00 - 19:00

Adresse

Bjergvej 8
4681 Herfølge

Deltagerantal

40

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

17/05 2022 16:00 - 19:00

Adresse

Bjergvej 8
4681 Herfølge

Deltagerantal

40

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk