print logo

Teatrene på Frederiksberg Alle


Med tre teatre inden for få minutters afstand er Frederiksberg Allé også kendt som Frederiksbergs teaterkvarter. Vi besøger Aveny-T og Betty Nansen Teatret, der begge har været under ombygning – det ene i en historisk nyfortolkning, det andet med en ny tilbygning og en ny identitet. Og så skal vi høre om nogle af Frederiksberg Kommunes aktuelle og kommende udviklingsplaner med særligt fokus på kulturinstitutionerne omkring Frederiksberg Allé.

Deltagerliste (opdateret 07.06.2022)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Tag med når vi mødes med Frederiksberg Kommunes By-, kultur- og miljødirektør Ulrik Winge og Kultur- og Fritidschef Camilla Jarltoft på Frederiksberg Runddel, hvor vi skal høre om aktuelle og kommende byudviklingsprojekter med særligt fokus på kulturinstitutionerne omkring Frederiksberg Allé.

Herefter går vi en kort tur ned ad Frederiksberg Allé og får et kig ind på de to teatre: Aveny-T og Betty Nansen, der begge er blevet ombygget. 

Nyt Væksthus på Aveny-T

Aveny-T er blevet udvidet med en ny tilbygning, Væksthuset, som skal styrke teaterets nye profil som nationalscene for ny og ung scenekunst. For at give plads til tilbygningen er nabobygningen, der tidligere husede Café Kellerdirk, blevet revet ned og i stedet ligger nu en moderne, multifunktionel bygning, der er resultatet af en arkitektkonkurrence vundet af Kjær & Richter i samarbejde med Tranberg Arkitekter.

Tilbygningen er på små 400 m2 og omfatter et nyt indgangsparti med en ny foyer, en mindre scene og en balkon med studie- og arbejdspladser for kulturiværksættere.

Facaden er udført i håndbruneret tombak og skal minde om et vævet stof med et mønster af små og store åbninger, der tillader ind- og udkig. Udenfor er der etableret et nyt uderum, der åbner teatret op mod Frederiksberg Allé og inviterer til ophold for Væksthusets brugere og besøgende.

Tilbygningen er skabt i en balance mellem respekt for Frederiksberg Allés historiske rammer og den bevaringsværdige hovedbygning, samtidig med at den i sig selv udtrykker noget nyt og fremsynet, der tilgodeser de unges behov.

Vi ser tilbygningen og hører om Væksthusets vision. 

Nyfortolkning af den historiske balkon på Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret er blevet moderniseret og har fået et nyt, smukt foyerområde, hvor Praksis Arkitekter har nyfortolket den historiske balkon på 1. sal og tilført teatret en ny åbenhed og transparens mod omgivelserne.

Både terrassen og facaden er skabt med respekt for historien. Terrassen er genetableret som en parisisk inspireret balkon med ti søjler, mens facadens lethed er skabt, så den bidrager til den historiske og fredede Frederiksberg Allé. Derudover omfatter moderniseringen adgangsforhold, toiletforhold, akustik og ventilation.

Vi ser ombygningen og hører om teaterets nutidige profil.

Kreditering, visualiseringer:
Aveny-T: Tranberg Arkitekter
Betty Nansen Teatret: Praksis Arkitekter

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til by- og kulturudvikling i området omkring Frederiksberg Alle v/ Ulrik Winge, By-, kultur- og miljødirektør, Frederiksberg Kommune og Camilla Jarltoft, Kultur- og Fritidschef, Frederiksberg Kommune
  • 16:00 Gåtur til Betty Nansen Teatret
  • 16:10 Besøg på Betty Nansen Teatret v/ Eva Præstiin, Teaterdirektør, Betty Nansen Teatret
  • 16:40 Gåtur til Aveny-T
  • 16:50 Besøg på Aveny T
  • 17:30 Forfriskning og netværk på Aveny-T
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/06 2022 15:30 - 18:00

Adresse

Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på Runddelen ved indgangen til Frederiksberg Have

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

07/06 2022 15:30 - 18:00

Adresse

Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på Runddelen ved indgangen til Frederiksberg Have

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk