print logo

Telehuset på Borups Allé


Telehuset på Borups Allé 41 har været et centralt knudepunkt for telekommunikation i Danmark gennem årtier. Nu er en del af bygningen blevet omdannet fra utidssvarende kontormiljøer og rene teknik-etager til nye aktivitetsbaserede arbejdspladser for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Vi besøger Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i de nye lokaler og hører lidt om husets historie og om processen med at ombygge og indrette bygningen til aktivitetsbaserede og moderne arbejdspladser.

Deltagerliste (opdateret 15.08.22)

Luk fuld beskrivelse

Telehuset, Telefonhuset, TDC-huset, BOA-centralen – bygningen med det karakteristiske tårn på Borups Allé har mange navne og blev opført af Københavns Tele og Aktie Selskab, KTAS (senere TeleDanmark og i dag TDC), som har ejet bygningen i mere end 70 år. 

Huset er bygget i perioden 1949-53 og består af tre ”blokke” opført i 7-9 etager. I 1958 kom det 101-meter høje teletårn til. Med sine træbeklædte elevatorer, gelændere i teak, terrazzogulve, vindueskarme i marmor og vinduesrammer i tombak er bygningen et markant vidnesbyrd om en vigtig periode i dansk arkitektur.

I dag har Københavns Kommune, som lejere, overtaget en stor del af bygningen, mens TDC fortsat har tekniske anlæg i huset.

Det betyder, at store arealer med tidligere tekniske formål er blevet omdannet til nye, tidssvarende kontorlokaler – med højt til loftet og udsigt over byen.

Nye omgivelser til en ny måde at arbejde på

For Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er flytningen til den nye lokation i Telehuset startskuddet til en ny organisering og en ny måde at arbejde på. Således har man aktivitetsbaserede arbejdspladser (ABA), der giver bedre muligheder for at understøtte arbejdet med de mange forskellige opgavetyper, som en moderne arbejdsdag byder på, fx sparring, videndeling, fordybelse og individuel opgaveløsning.

Indretningen af Telehuset tager derfor afsæt i den nye arbejdsform, ligesom der har været fokus på genanvendelse af eksisterende inventar fra den tidligere lokation på Sjællandsgade samt nye akustiske og kunstneriske løsninger.

Hovedgrebet er et genkendeligt og gennemgående koncept og design på tværs af etagerne med nyt inventar i samspil med genbrugsmøbler af kendte danske møbeldesignere som Finn Juhl, Nanna Ditzel, Arne Jacobsen, Rud Thygesen og Johnny Sørensen, Hans J. Wegner og Kasper Salto.

Ligeledes har man ønsket at skabe både harmoni og kontrast til husets arkitektur og historie i designet af skilte og grafik.

Vi besøger Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i de nye lokaler og hører indledningsvist lidt om husets oprindelige funktion og nuværende udlejningsstrategi, inden vi får en rundtur i bygningen og hører om processen med at omdanne og indrette huset til nye aktivitetsbaserede arbejdspladser. 

I arrangementet deltager:

 • Sachiko Mayerhofer Hemmi, Projektchef, Afdeling for Bolig og Modernisering, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune
 • Morten Gjerløv, Real Estate Manager, Property Development, TDC NET 
 • Ombygning og akustik - Jens Ulrik, Arkitekt MAA, Jens Ulrik ApS
 • Indretning - Lykke Jørgin, Partner, Designer MDD, Locus Design ApS
 • ABA-indretning og procesforandring - Pernille Helms, Partner, Locus Design ApS
 • Wayfinding og skiltning - Lene Nørgaard, Partner, Arkitekt, Grafisk designer, Le bureau


Program

 • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
 • 16:10 Introduktion v/ Sachiko Mayerhofer Hemmi, Projektchef, Afdeling for Bolig og Modernisering, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune og Morten Gjerløv, Real Estate Manager, Property Development, TDC NET
 • 16:40 Rundtur i dele af bygningen med rådgiverteamet
 • 17:45 Netværk og forfriskning på tagterrassen
 • 18:15 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2022 16:00 - 18:15

Adresse

Borups Allé 41
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i receptionen ved Borups Allé 41

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2022 16:00 - 18:15

Adresse

Borups Allé 41
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i receptionen ved Borups Allé 41

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk