print logo

Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen


Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel og dens beboere.

Luk fuld beskrivelse

Ringgadebroen har i mere end 80 år bundet Aarhus sammen over byens store Godsbanearealer, som i disse og kommende år transformeres til en ny bydel. Og i takt med at skinnerne forsvinder og efterlader fysiske og kulturelle tomrum, tager nye projekter form.

Og det er netop under broens hvælvingen. at Volume Village er under udvikling som Aarhus’ nye kulturhus og spillested.

Den kommende 265 kvadratmeter store bygning kommer til at rumme alt fra kunstudstillinger og kulturarrangementer til (hybride) indendørs og udendørs koncerter og aktiviteter for flere tusinde gæster.

Ambitionen er, at Volume Village kommer til at have stor betydning for en bydel, hvor kulturen endnu ikke har fundet vej ind i betonbyggerierne og på sigt bliver et samlingspunkt for hele Aarhus.

Et grundprincip i Volume Village er, at det ikke må blive til et ”almindeligt” spillested, hvilket har haft betydning gennem hele processen fra, hvordan bygningen er tegnet til hvordan stedet skal drives. I stedet for at være en firkantet betonklods med ét formål, vil Volume Village kunne formes og tages i brug på mange forskellige måder.

Idéen om Volume Village går tilbage til 2017, hvor Aarhus Volume søgte og fik bevilliget økonomisk støtte gennem Realdanias Underværker kampagne. Herefter fulgte en periode med stilstand i projektet, indtil Eske Bruun fra arkitektfirmaet Studio Kondens kom ind over og bl.a. fik sat gang i den arkitektoniske proces, hvilket betød at Aarhus Kommune i 2020 gav projektet placeringen under Ringgadebroen med en 5-årig kontrakt.

I foråret er det første byggearbejde ved at tage form med bl.a. støbning af fundamenter og konstruktionsopbygning, og Volume Village forventes at stå færdig til september.

Vi tager en tur "under broen" og ser byggeriet, mens det stadig er undervejs og hører om visionerne for Volume Village ved Sebastian Byrsting, der er projektleder i Volume Village og daglig leder i den bagvedliggende organisation Aarhus Volume samt Eske Bruun, arkitekt og stifter af tegnestuen Studio Kondens.


Billedtekst:
De smukt patinerede gråsorte toner fra Ringgadebroens in-situ beton bliver om dagen lyst op af en gylden okkerfarve, som om aftenen går i spil med de vekslende blå og røde farver fra kunstværket ’’Hesitation of Light’’ (Signe Klejs, 2017). Et spil, der, sammen med årstidernes vekslen, vil give bygningen en performative karakter, der italesætter rummet æstetisk og funktionelt.


Kreditering billede 1+2:
Foto: Leif Skovsgaard Hansen
Grafik: Thor Sølyst Farup


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:05 Introduktion til Volume Village v/ Sebastian Byrsting, projektleder i Volume Village og Eske Bruun, stifter af Studio Kondens
  • 16:30 Rundvisning on-site inkl. netværk og forfriskning
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/06 2022 16:00 - 17:30

Adresse

Thomas Koppels Gade
8000 Aarhus C

Deltagerantal

40

Mødested

Under Ringgadebroen

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

21/06 2022 16:00 - 17:30

Adresse

Thomas Koppels Gade
8000 Aarhus C

Deltagerantal

40

Mødested

Under Ringgadebroen

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk