Tilmeld nyhedsbrev

Bliv medlem

Afholdte arrangementer

Hvornår og hvor

Onsdag d. 28. januar 2015

Kl. 16.00 - 18.00

 

 

Nærmeste adresse:
Carsten Niebuhrs Gade
1577 København V

Selve byggepladsen er på det gamle baneareal.

Se kørselsvejledning her
 

Se kort her
 
NB. Du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har meget få låneeksemplarer. Lånes ud efter først til mølle princip. Skriv til os på mvs@dac.dk, hvis du vil låne.

 

 

Skriv eller ring til Mathilde, hvis du har spørgsmål: mvs@byensnetvaerk.dk
T: 2345 0221


Deltagerantal

Max. 40 deltagere
2-3 deltagere pr. virksomhed

Print  

Banedanmarks nye Trafik Control Center Øst

 


Traffic Control Center for Østdanmark placeres ved Kalvebod Brygge tæt ved det eksisterende jernbanenet. Kilde: Atkins.dk


Deltagerliste (opdateret 27.01.15)

Arrangementet er desværre udsolgt og lukket for tilmelding. Skriv en mail til Mathilde mvs@byensnetvaerk.dk hvis du gerne vil på venteliste.

Kom med på byggepladsbesøg på Banedanmarks nye Trafik Control Center, der skal styre trafikken for S- og fjernbanen i Østdanmark, når Banedanmarks signalprogram er færdigudrullet i 2021.

Som følge af signalprogrammet skal hele landets samlede banenetværk styres fra to nye bygninger med lignende funktioner og arkitektonisk slægtskab. De placeres i henholdsvis København og Fredericia. Til styring af banenetværket øst for Lillebælt opføres Traffic Control Center (TCC) Øst. Bygningen på 10.500 m² er placeret ved Kalvebod Brygge tæt ved det eksisterende jernbanenet, centralværkstederne og Københavns Hovedbanegård.

8.500 m2, fordelt på 7 etager, udgør Traffic Control Center Øst. Centret skal indeholde de meget komplekse og følsomme centralenheder for nyt signalanlæg, der styrer togtrafikken i Danmark øst for Lillebælt. Dette gør at sikkerheden i og omkring Control Centret skal være meget høj.

De resterende 2.000 m2 skal anvendes til Vejdirektoratets Trafik Informationscenter med tilhørende funktioner.

Arkitekturen er direkte afledt af bygningens vigtigste funktioner, som er kontrolfaciliteter til styring og overvågning af jernbanenettet. Det største kontrolrum er 750 m², og med det søjlefri rum sikres frit udsyn for alle medarbejdere. Der er yderligere 3 kontrolrum i bygningen på hver ca. 600 m².

Alle kontrolrum er karakteriseret ved deres indretning med bordopstillinger i cirkulære former. Dette samt ønsket om en markant bygning har affødt den cylindriske form. Cirklen er samtidig det mest effektive areal til at rumme de 4 kontrolrum.

Landskabet omkring TCC-ØST-bygningen placerer sig som del af og som foreløbig afslutning på landskabsstrøget Kalvebod Park. Landskabsstrøget tager afsæt i tanken om dødislandskabet; karakteriseret ved et varieret terræn hævet i forskellige højder med rig sammensætning af naturelementer, plante- og dyreliv samt mulighed for forskellige rekreative områder.

Kilde: kpc.dk og atkins.dk

Fakta:
Bygherre: Banedanmark
Arkitekt: TRANBERGARKITEKTER
Ingeniør: Rambøll
Entreprenør: KPC
Omfang: 10.500 m²
Opstart: 2010/2012
Aflevering: 2015

 

Program

 

16.00 

Vi mødes ved byggepladsen
Velkommen til eftermiddagens arrangement

16.15

Præsentation og rundvisning i TCC Øst
v/ Michael Bang, Michael Bang ApS,
v/ Christian Tranberg,
TRANBERGARKITEKTER
v/ Banedanmark byggeledelse: Frank Slemming og Marek Calov

16.45

Netværk og forfriskninger

18.00

Tak for i dag

 

 

Arrangementet er desværre udsolgt og lukket for tilmelding. Skriv en mail til Mathilde mvs@byensnetvaerk.dk hvis du gerne vil på venteliste.


Kommende
arrangementer

   
27.05.15
Grennessminde
Beskrivelse og tilmelding
 
28.05.15
Rosenborg - byggeopgaver, arkitektur og udsmykning
Beskrivelse

Udsolgt
 

10.06.15
Netværkstur til Viborg
Beskrivelse og tilmelding
 
29.06.15
Banedanmarks nye Trafik Control Center Øst II
Beskrivelse og tilmelding
 
30.09.15-03.10.15
Studietur til Istanbul
Beskrivelse

Udsolgt

 
Arrangementer i støbeskeen

 

 

Nye medlemmer


ByggeKompagniet CPH

Frøslev Træ

Moos

Mogens V. Zeltner

NOVA5 Arkitekter

Årstiderne Arkitekter


Månedens profil

Derfor er Hartvig Consult medlem af Byens Netværk:


”Byens Netværk er den platform, hvor der befinder sig flest aktører fra vores fokusområder. Ydermere er det her, vi kan bidrage mest muligt til de øvrige medlemmers ejendomsporteføljer. Det er samtidig også hos Byens Netværk, at vi finder fagrelevant information gennem kollegaer og inspiration til fremtidige fokusområder”.