print logo

Renovering af Lyngby Rådhus


Dette er et kommende arrangement under planlægning, der endnu ikke er datosat. Det er derfor ikke muligt at tilmelde sig arrangementet på nuværende tidspunkt.  

Lyngbys ikoniske rådhus fra 1939-41 vil over de kommende år gennemgå en omfattende restaurering og modernisering.

Snart kan du komme med os på besøg i rådhuset og høre om den kommende renovering og samtidig blive opdateret på nogle af de store fysiske ændringer, som finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år, bl.a. ifm. anlæg af letbanen.

 

Luk fuld beskrivelse

Lyngbys karakteristiske, konkavformede rådhus blev opført i 1939 -1942 og er tegnet af Hans Erling Langkilde og Ib Martin Jensen. I 2014 blev huset fredet.

Nu er Lyngby-Taarbæk Kommune i fuld gang med planlægningen af en omfattende restaurering og modernisering af rådhuset, som samtidig skal sikre en bevaring og genskabning af rådhusets oprindelige arkitektur. I forbindelse med renoveringen foretager Kommunen desuden en modernisering af bygningen, som skal være med til at skabe et åbent og tilgængeligt Rådhus, hvor størstedelen af administrationen skal sidde.

Rådhuset har været fredet siden 2014 og i byggeprocessen bliver der derfor taget hensyn til de arkitektoniske og fredningsbærende elementer i fx rådhussalen, det store gennemgående trapperum samt buegangen, der på alle etager genspejler den krumme facade. Hertil kommer de oprindelige materialeforhold, bygningsstrukturer og installationer, der skal opgraderes til tidssvarende standarder. Ændringerne vil blive udført med stor respekt for Rådhusets grundlæggende tanker og disponering.

På besøget skal vi høre nærmere om planerne for renoveringen og så skal vi rundt og se det smukke, gamle Rådhus, inden det fyldes med flyttekasser, når opgaven med at genhuse de mange medarbejdere går i gang.

Byudvikling i Lyngby-Taarbæk
Hvad gør man med infrastrukturen i en by, som pludselig er skåret midt over på grund af bygge- og anlægsprojekter, og hvordan påvirker det eksempelvis renoveringen af Rådhuset? På arrangementet deltager også Center for Udvikling, Plan og Byggesag i Lyngby-Taarbæk, som vil fortælle lidt om nogle af de store fysiske ændringer, som finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år, bl.a. ifm. anlæg af letbanen.

Tekst og foto: ltk.dk
 

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.


Arrangementet er under planlægning og endnu ikke datosat. Når vi kender datoen for arrangementet, åbner vi for tilmeldinger. 
Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse


Lyngby

Deltagerantal

30

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse


Lyngby

Deltagerantal

30

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk