print logo

Agat Ejendomme

april 2020Agat Ejendomme bygger på mere end 50 års erfaring inden for ejendomsbranchen og har specialistkompetencer inden for alle faser af en ejendoms liv – fra opførelsen til udlejning og drift.

Fra at være en developer-virksomhed er Agat Ejendomme (det tidligere TK Development) nu et ejendomsselskab med stærke developer-kompetencer inden for udvikling af fast ejendom. Denne transformation begyndte i foråret 2019 som følge af en strategisk beslutning om, at virksomheden skulle have ny corporate identitet og som følge heraf et nyt navn.

Agat Ejendommes ejendomsportefølje består overvejende af danske retail-ejendomme, men porteføljen vil blive udvidet med primært bolig- og kontorejendomme, efterhånden som relevante og attraktive muligheder opstår.


Ejendomsportefølje

Et af aktiverne i ejendomsporteføljen er Ringsted Outlet, der ejes i et 50/50 ejet joint-venture med Capman Real Estate. Ringsted Outlet er Danmarks eneste rigtige outlet village, som konceptet kendes fra udlandet. Ringsted Outlet har igennem flere år været inde i en positiv udvikling, og i september 2019 blev lokalplanen til brug for en mulig udvidelse af centret godkendt i byrådet.

Desuden indgår blandt andet shoppingcentrene BROEN Shopping i Esbjerg, og Sillebroen Shopping i Frederikssund i ejendomsporteføljen. BROEN Shopping er ejet i et joint venture med investeringsselskabet CapMan Real Estate.

 


 

 

 

 

 

 

 


Læs mere om ejendomsporteføljen her


Udviklingsaktiviteter

Udviklingsaktiviteterne koncentrerer sig om mindre og mellemstore bolig- eller retailpark-projekter - samt projekter med et mix af boliger og retail. Ejendommene bliver enten solgt til tredjemand eller indgår i koncernens ejendomsportefølje. Fremadrettet omfatter udviklingsaktiviteterne kun projekter i Danmark, og alle Agat Ejendommes tidligere aktiviteter i udlandet er enten afsluttet eller ved at blive afviklet.

Agat Ejendomme har de seneste år blandt andet opført flere ejendomme med lejeboliger og ejerboliger på Østre Havn i Aalborg, der er et spændende område i rivende udvikling fra gammelt industriområde til en helt ny bydel. Ejendommene er placeret midt i Aalborgs kulturelle knudepunkt og ligger samtidig ved fjorden med udsigt over havnebassinet. De har dermed en særdeles attraktiv beliggenhed.

Beddingen 5 er et andet projekt på Østre Havn, som Agat Ejendomme har opført. Denne ejendom er solgt til en privat investor som en udlejningsejendom med 78 lejligheder. Den private investor står selv for udlejningen. Beddingen 7, Østre Havn, omfatter 43 liebhaverejerlejligheder. Lejlighederne er opført med henblik på salg til private købere. 39 af lejlighederne er solgt og afleveret til køberne.

I Randers arbejder Agat Ejendomme i et joint-venture med private investorer på at udvikle et spændende areal på ca. 140.000 m2, der har huset de tidligere Bombardier-togfabrikker. Området kommer til at omfatte blandede butikker, boliger, kontorer m.v.

I samarbejde med investorerne planlægger og tilrettelægger Agat Ejendomme byggeprojekterne med udgangspunkt i investorernes ønsker. Agat Ejendomme udvikler projekterne, hvilket bl.a. indebærer opnåelse af myndighedstilladelser, udlejning, byggestyring og kontrahering med entreprenørvirksomheder og underleverandører til udførelse af byggeopgaverne.

Læs mere om udviklingsaktiviteterne her


Agat Ejendomme A/S er noteret på Nasdaq Copenhagen og indgår i børsens Small Cap-indeks.


Hvorfor er Agat Ejendomme medlem af Byens Netværk

Agat Ejendomme A/S er i Byens Netværk med baggrund i et ønske om kompetent sparring på tværs af fagligheder, hvilket netop tilbydes via netværkets bredde af tværfaglige interessenter. 


Kontakt

Agat Ejendomme
Vestre Havnepromenade 7
9000 Aalborg

+45 8896 1010
agat@agat.dk

Læs mere på agat.dk

Søe-Jensen & Co. september 2020

footer image byens netværk