print logo

MIPIM konfronterer Byens Netværk

Udgivet d. 26. september 2019


Byens Netværk har siden 2003 været aktive på og omkring ejendomskonferencen MIPIM i Cannes. Som et internationalt samlingspunkt for ledere og beslutningstagere i bygge- og ejendomsbranchen er MIPIM en relevant platform for mange af vores medlemmer. Det har vi i mere end 16 år støttet op om gennem en række forskellige aktiviteter – heriblandt vores velbesøgte kaffe rendez-vouz, netværksarrangementer til lands og til vands og senest også med faglige debatter – en borgmesterstafet og et arrangement om, hvordan man skaber værdi i byggebranchen sammen med vores venner i Danske Arkitektvirksomheder.

Vi assisterer derudover et utal af vores medlemmer med at skaffe logi, og vi har halvdelen af værelserne på et lille hotel i byen, hvor vi også holder en lille netværksevent for alle, der har lyst. Endelig holder vi et kickoff- arrangement i København, hvor mange af jer har deltaget for at starte netværket op her og sammen blive klogere på, hvad MIPIM er. Med andre ord: Vi beskæftiger os med MIPIM hele året, og vi har altid købt adgang til festivalpalæet for at bakke op om den store netværksevent MIPIM er. Og vi bilder os ind, at vi har medvirket til at skabe masser af positiv opmærksomhed omkring MIPIM, og at mange danske fagfolk af samme grund har valgt at søge dertil.

MIPIM kommer til os
Vi var således før sommerferien i fuld sving med at planlægge næste års MIPIM, da vi fik besøg af en repræsentant fra MIPIM-organisationen. Vedkommende lod os på en meget bestemt facon vide, at vi ikke måtte afholde arrangementer udenfor palæet i deres åbningstid. Og vi måtte sådan set heller ikke deltage i andres arrangementer i åbningstiden. Det viser sig nemlig, at når man køber adgang til palæet, så skriver man under på følgende paragraf (som vi alle har gjort i årevis - sikkert uden at tænke mere over det):

“10. Unfair competition and parasitic business practices.
Participants formally undertake not to engage in activities that are identical or similar to those conducted in the Event venue (notably to participate in any meeting with professionals not registered to the Event), the immediate surrounding area or in any other exhibition area that the Organizer may designate, in particular, in places such as hotels or other sites external to said Event, during the period of the Event. Accordingly, Participants in particular undertake not to directly or indirectly draw any other Participant away from any exhibition area for the purpose of presenting any of its products and/or services that are within the scope of the Event. The Organizer reserves the right to have any breach of this provision evidenced by any witness sworn officer, to have the relevant Participant pay the costs associated therewith and to initiate any legal action enabling it to assert its rights.”

Den paragraf har man tænkt sig at håndhæve fremover overfor Byens Netværk. Det er en meget vidtgående paragraf, som betyder, at vi ikke må afholde møder eller arrangementer udenfor palæet i deres åbningstid og slet ikke for evt. deltagere, der ikke har badge.

Den eneste mulighed var, at vi kunne leje et meget dyrt lokale inde på palæet, men vi kan ikke rigtigt se, at det vil give mening for os og jer at holde et morgenkaffe-arrangement på den måde. Vi er jo Byens Netværk, og vi er ude i byen. Sammen med alle de andre i øvrigt, som holder arrangementer for deres kunder og relationer. Derudover er vi selvfølgelig helt uforstående overfor, at nogen skal bestemme, hvem vi drikker kaffe med hvor og hvornår!

Hvad nu?
MIPIMs henvendelse har naturligvis afstedkommet en masse tanker, og vi har i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder fået en dansk MEP’er til at stille EU-kommissionen et spørgsmål, om hvorvidt det kan være rigtigt, at man kan begrænse EU-borgere i at mødes med andre EU-borgere – og på den måde sætte frihedsrettigheder (navnlig forsamlingsfriheden) og den fri konkurrence ud af spil. Vi vender retur, når svaret foreligger. Vi har også været i dialog med mange af jer, der ligesom os, afholder arrangementer for at gøre jer opmærksomme på problematikken. Vi er efter grundig overvejelse nået frem til, at løsningen er, at vi ikke tilmelder os MIPIM-konferencen, hvorved vi med sikkerhed ikke vil være bundet af ovennævnte paragraf, men at vi i øvrigt tager til Cannes i MIPIM-ugen i 2020 som planlagt for at mødes med jer.

2020 - hvordan?
Vi skruer lidt ned for antallet af arrangementer i Cannes i 2020, men vi holder fast i vores morgenkaffe-arrangement onsdag morgen (lidt tidligere end ellers), og man kan stadig blive inviteret til vores såkaldte ”hemmelige arrangement”. Vi overvejer også, om vi skal holde et netværksarrangement mandag aften - mere om det senere. Vores velkendte borgmester-arrangement planlægger vi at afholde i København. Bemærk dog, at de af jer, der tilmelder sig MIPIM-konferencen, kan risikere påtale fra MIPIM-organisationen i henhold til ovennævnte paragraf ved deltagelse i vores arrangementer. Vi er således bekendt med, at MIPIM-organisationen har overvåget vores arrangementer. Vi anbefaler derfor, at ingen bærer sit MIPIM-badge på vores arrangementer.

Så vi er i Cannes sammen med alle jer andre, men vi kommer ikke til at stå på den officielle MIPIM-liste. Hvis du og din virksomhed heller ikke gør det, så tilbyder vi jer at lave en alternativ ”danskerliste”, som I kan komme på. Send mig gerne navne og firmaer, så kommer I på listen. Vi er naturligvis kede af den udvikling, det har taget, og vi håber, at der med tiden findes en god løsning, så vi alle sammen kan mødes på en god måde.

Hvis du ønsker flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Henriette Sofie Larsen på hsl@byensnetvaerk.dk eller tlf.: 23 34 46 01.

 

 

footer image byens netværk