print logo

Byens formål i fremtiden? - se debatten fra Folkemødet 2021

Udgivet d. 21. juni 2021


Byens formål er under massiv forvandling. Vi køber ind på nettet, arbejder hjemmefra og går tur i skoven. Hvad skal vi så med byen? I samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning inviterede vi til Folkemødedebat om fremtiden for vores byer.

Covid-19-pandemien har ændret vores opfattelse af byen for altid. Pausen fra hamsterhjulet har fået os til at tænke over de vilkår og krav, vi stiller i hverdagen. Arbejde (for mange) kan udføres på distancen, social kontakt med andre undgås, og rejser via offentlig transport er blevet en risikabel indsats, vi gerne vil undgå. Kriterier som nærhed, bekvemmelighed og relationer indgår nu som centrale parametre i vores daglige valg.

Mens nogle af disse adfærdsændringer kun vil være midlertidige, har de alligevel sat deres spor og afsløret nødvendigheden af at være mere lydhør over for fremtidens trusler og behov. Dette er ikke kun et spørgsmål om at gøre vores byer mere modstandsdygtige over for pandemier eller andre katastrofer, men at forberede os på en bred vifte af potentielle scenarier, både gode og dårlige.

Så hvordan ser fremtiden for vores byer ud, og hvordan kan forvaltning og ledelse af byerne proaktivt imødekomme denne fremtid?

Panelet består af:

  • Birgitte Bundesen Svarre, Director, Team Lead, Gehl Architects
  • Peter Bur Andersen, Partner and Creative Director, BRIQ Group
  • Marie Stærke, Borgmester, Køge

Moderator: Nikolaj Sveistrup, associeret partner, Instituttet for Fremtidsforskning

Se debatten her

Varighed: 45 minutter

footer image byens netværk