print logo

Nytårstale uden nytårskur!

Udgivet d. 13. januar 2021


Af Henriette Sofie Larsen, direktør i Byens Netværk


For et år siden holdt vi vores – efterhånden traditionsrige – nytårskur på Carlsberg Museum med 200 festglade medlemmer.

Jeg husker, at jeg indledte min velkomsttale med ordet forandringer. Jeg sagde, at vi ville starte det nye årti med at vende tingene lidt på hovedet – at formandens tale f.eks. var på vers, at vinmenuen bestod af øl, og at der var grøntsager i desserten! Det viste sig snart at være meget små forandringer i forhold til de store forandringer, vi alle sammen senere skulle udfordres med.

Hvis jeg skulle have holdt talen i år, ville talen også have handlet om forandringer – seriøse forandringer – men også om, hvordan vi som branche indtil nu har klaret os igennem genvordighederne. Og hvordan vi forhåbentlig snart kan se os omme på den anden side. Sammen og ikke længere på afstand.

Vi har alle gennem det seneste år mærket betydningen af – og savnet efter – det fysiske møde. Vi har alle fra hver vores stol måttet udfordre os selv og tvinge os til at tænke nyt og være meget forandringsparate.

Vi har navigeret gennem kriser før, men i Byens Netværk har vi aldrig været ramt så mærkbart som på forsamlingsforbuddet. Byens Netværk er først og fremmest et fysisk fællesskab, og det er vores allerstørste adelsmærke, at vi mødes i øjenhøjde med ”rigtige” samtaler og dialog.

Den del er vi for alvor blevet udfordret på i år. Til gengæld har vi flyttet os på andre områder, bl.a. digitalt. Og vi har aldrig produceret så mange podcasts før – podcasts, der har fulgt udviklingen i byen og branchen tættere end nogensinde.

2020 var også året, hvor Byens Netværk fyldte 25 år. I den anledning besluttede vi at få skrevet en bog, der skulle sætte ord og billeder på vores DNA.

Opgaven gav vi til journalist Eva Ørum, der gennem research og samtaler gravede sig ned i de mange fortællinger om vores forenings historie(r) og værdier, hvem vi er og ikke mindst, hvordan netværket har spejlet udviklingen i byerne og branchen gennem årene. Og grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt gav bogen form.

Det er der kommet en rigtig fin bog ud af. En bog, som sætter ord på vores fællesskab, og som nu er sendt ud til alle vores medlemsvirksomheder. Vi har stadig bøger på lager, hvis du ønsker dig dit eget eksemplar.

Nu er der lys forude, og vi tror på, at vi snart kan mødes fysisk igen. Det glæder vi os til, og det ved vi, at I også gør. Det næste år vil byde på masser af arrangementer, som vi kender dem, men helt sikkert også nye.

Er vi blevet klogere af corona-tiden? Er der noget vi tager med os i måden at se verden eller at arbejde på?

I Byens Netværks bestyrelse har vi også brugt tiden på at diskutere og arbejde med at udforme nye mål for de næste fem år. Vi skal naturligvis fastholde og videreudvikle foreningen som det centrale mødested for alle dele af byggebranchen. Vi skal fortsat have fingeren på pulsen, og vi skal også beskæftige os med vigtige politiske emner som klima, biodiversitet, digitalisering og ikke mindst den sociale opdeling af byen. Alt sammen naturligvis – som altid – på vores helt egen måde!

Vi havde glædet os til at fejre vores jubilæum sammen med jer, og jeg havde glædet mig til at holde min 60-års fødselsdag sammen med jer i samme forbindelse. Nuvel, ikke engang vores Dronning kunne holde fødselsdag i år, så vi har udsat festlighederne til – ja – Dronning Margrethes fødselsdag den 16. april. Vi håber, at det kan lade sig gøre – det vil fremtiden vise 😊

Det glæder os at fornemme, at branchen som helhed har det godt, og at mange har klaret sig godt igennem krisen med krumspring og forandringsvillighed.

I ønskes alle et rigtigt godt nytår med et stort håb om, at vi igen snart kan mødes – og glæde os til masser af kram og håndtryk.

Alt bliver godt igen!

 

footer image byens netværk